Консолидирана технологична платформа за анализ, повишаване на качеството, управление и

...
Консолидирана технологична платформа за анализ, повишаване на качеството, управление и
Коментари Харесай

Технологична платформа подпомага борбата срещу Covid-19

Консолидирана софтуерна платформа за разбор, повишение на качеството, ръководство и мониторинг на данни е безвъзмездна за държавните управления по целия свят в помощ на битката против COVID-19. е платформа с внедрен изкуствен интелект и може да се употребява безплатно от държавните органи по света, за даване на надеждни данни от проучванията и взимане на осведомени решения. Технологията е дело на екип от разработчици и софтуерни инженери на компанията Ataccama, част от Адастра Груп.

На фона на рекорден брой проби и растеж на случаите на инфектирани с COVID-19, платформата Ataccama One дава модерно решение за автоматизирано ръководство на данните от проучванията.

„ Ataccama One е мощен софтуерен инструмент, с който бихме могли да допринесем значително към напъните в посока запазване на публичното здраве “, съобщи Любомир Овчаров, изпълнителен шеф на Адастра България. „ Надеждността на данните от направените проучвания играе основна роля в битката с COVID-19. В тази връзка е и желанието ни да предоставим, в съдействие с Ataccama, изцяло безплатно, софтуерната експертиза на Адастра, за обезпечаване на точни и навременни данни, в поддръжка на установяване на ограниченията за преодоляване на пандемията “.

Ataccama One може да се употребява като сигурен портал за тестовите данни от лабораториите, които да бъдат предоставяни на няколко елементи (batches), в действително време или всекидневно. Изкуствен разсъдък профилира и валидира данните за бързо идентифициране на евентуални проблеми в тях. Друга функционалност на платформата е автоматизирано разчистване на въведените данни, както и мониторинг на тяхното качество.

Една от основните благоприятни условия на Ataccama One е опцията за еднопосочно различаване и унифициране на дублирана персонална информация (премахване на дубликати). В обединен хъб за ръководство на данните (MDM hub) може да се съхраняват, ръководят и дават чисти и консистентни данни за всеки тестван човек, в това число цялата информация за теста и резултатите от него. Платформата, също по този начин, дава надзор на достъпа и функционалности за отбрана на персоналните данни. Внедряването й може да се реализира в границите на няколко седмици.

За Ataccama One

Ataccama е софтуерен водач в създаването на софтуерни решения за ръководство на данни. Компанията дава модерни и новаторски платформи за автоматизирано повишение на качеството на данни (Data Quality Management), ръководство на основни данни (Master Data Management) и ръководство на корпоративни данни (Data Governance).

С решението Ataccama ONE организациите могат да реализират независимо ръководство на данните, дейно съдействие сред ползвателите им, както и ядро за преправка на данните с благоприятни условия за машинно самообразование. Решението съставлява консолидирана платформа за разбор, оценка, преправка, ръководство, мониториране и даване на данни. Ataccama One се употребява от световни организации в областта на опазването на здравето, финансовата, застрахователната, телеком и други промишлености за консолидиране, разчистване, стандартизиране и дедуплициране на данни.

За Адастра България

Адастра България е водач на българския IT пазар с повече от 13-години опит в създаването на сложни решения за ръководство на данни. През този интервал компанията е доставила значими планове за повишение качеството на данните на водещи компании в браншове Телекомуникации и Финансови услуги. В последните години Адастра се утвърди в ролята на новаторски водач в региона на облачните решения, цифровата промяна и изкуствения разсъдък.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР