Консерваторите вече алармират за перспективата за сметка за краткосрочни разходи

...
Няколко консерватори в Камарата на представителите вече изразяват загриженост относно
Коментари Харесай

Няколко консерватори в Камарата на представителите вече изразяват загриженост относно продължителността на краткосрочната корекция на бюджета, след като председателят на Камарата Кевин Маккарти каза в понеделник вечерта в конферентен разговор, че републиканците ще трябва да приемат мярка, разширяваща текущите нива на разходите, за да имат повече време да преговарят за разходите и да предотвратят затваряне на правителството.

Маккарти не посочи колко дълго от законопроекта за краткосрочен стоп-гап би искал да приеме, като каза на членовете в понеделник, че иска да избегне подкрепата на крайния срок точно срещу празниците, но някои консерватори в Камарата вече дават да се разбере, че може и да не вървете заедно с всяко така наречено продължаващо разрешаване – или CR – което е повече от няколко седмици или дни.

В изявление за CNN конгресменът Чип Рой, републиканец от Тексас и член на влиятелната комисия по вътрешния правилник, каза, че „при никакви обстоятелства“ няма да подкрепи продължаваща резолюция за финансиране на правителството на „раздутите, корумпирани нива от 2023 г. … и в по-конкретно, че финансира (Министерството на вътрешната сигурност) и (Министерството на правосъдието) без мащабни, незабавни, действащи реформи.“

„Това е особено вярно, ако глупаво изтече през декември. Може да подкрепя кратка поредица от 24-часови CRs, за да създам максимална болка на Конгреса да свърши проклетата си работа, която между другото бихме могли да вършим във Вашингтон точно сега“, каза Рой.

Депутатът от Вирджиния Морган Грифит, друг консерватор, каза пред репортери в Капитолия във вторник, че не би искал продължаваща резолюция, която да продължи повече от няколко седмици, като каза, че предпочитанията му са само две седмици.

„Ако имаме нужда от няколко седмици, вероятно ще мога да живея с това“, каза той, добавяйки, че „мисля, че трябва да направим две седмици и ако трябва да направим още една седмица след това, добре.“

Той също каза пред репортери, че не би искал да прикрепи повече пари за Украйна към краткосрочния CR, като каза, че това е въпрос, който трябва да се обсъди отделно. Белият дом поиска допълнителни 24 милиарда долара военна и хуманитарна помощ за страната. Белият дом също поиска милиарди за помощ при вътрешни бедствия.

„Запазвам си правото да бъда непоследователен по този въпрос, но в един перфектен свят те трябва да са отделни гласове“, каза Грифит. „Не трябва да приемате допълнителните и CR заедно.“

Маккарти лесно би могъл да приеме продължаваща резолюция с двупартийна коалиция на подкрепа в Камарата и той може да бъде принуден да го направи или да рискува да закрие правителството, но ранните предупредителни изстрели от консерваторите отново повдигат въпроса как Маккарти ще се ориентира в разхвърляна есен, прекарваща битка, без да ядоса десния си фланг. И това е само законопроектът за краткосрочните разходи, който ще даде на ръководството повече време да договори по-широк пакет от законопроекти със Сената. По-голяма годишна сметка за разходи ще бъде още по-несигурна за навигация.

Като ранен признак на затрудненията, пред които са изправени преговарящите преди ваканцията през август, лидерите на Камарата на представителите избраха да не представят законопроект за разходите за селско стопанство, след като консерваторите настояха за още 8 милиарда долара съкращения, които можеха да навредят на подкрепата сред по-умерените членове. Лидерите на Камарата все още имат 11 законопроекта за бюджетни кредити, които трябва да приемат и това е преди да стигнат до съвещанието им със Сената, който премести своите законопроекти извън комисията с двупартийна подкрепа и при много по-високи нива на финансиране.

В представянето си пред членовете в понеделник вечер Маккарти се опита да обедини партийното единство, като каза на конференцията си, че Сенатът приема законопроектите си с огромни двупартийни маржове и насърчи конференцията му да се обедини бързо, когато се върнат във Вашингтон, за да имат възможно най-добра ръка в преговорите с горната камера. Но ранните предупреждения от страна на консерваторите дори за приемането на краткосрочна мярка за прекъсване показват колко сложно ще бъде падането за Маккарти.

„Това, което наистина ме тревожи в този процес, е, че говорителят Маккарти е воден за носа от неговите най-крайни десни елементи“, каза сенаторът от Демократическата партия Крис Ван Холън пред репортери във вторник.

Лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър каза, че се „радва“ да чуе съобщенията, че Маккарти настоява конференцията му да приеме краткосрочна мярка, за да остане правителството отворено след 30 септември, и предупреди консерваторите да се придържат.

„Ако направим това по двупартиен начин, аз съм убеден, че можем да избегнем затваряне на правителството“, каза Шумър, демократ от Ню Йорк, пред репортери във вторник сутринта. „Ако републиканците в Камарата на представителите и фракцията на свободата настояват да направят това партизанско, така че е крайно и не получават гласове на демократите, те ни водят към спиране.“

Шумър добави, че смята, че удължаването на финансирането трябва да продължи до началото на декември.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР