Консервативната партия на премиера Борис Джонсън във Великобритания понесе тежко

...
Консервативната партия на премиера Борис Джонсън във Великобритания понесе тежко
Коментари Харесай

Борис Джонсън понесе тежко поражение на частичните избори в Англия

Консервативната партия на премиера Борис Джонсън във Англия понесе тежко проваляне на частични парламентарни избори в Северен Шропшър, където не са губили избор през последните 200 години, оповестява Би Би Си.

Частичните парламентарни избори в региона на Централна Англия се трансфораха в успех за либерал демократите. Кандидатката на дребната еврофилска партия Хелън Морган се наложи с 47 % - с 6000 гласа преднина пред своя противник реакционер, сочат оповестените тази заран публични резултати.

Агенция „ Франс прес “ отбелязва, че гласуването, което е било самобитен тест за Джонсън, забъркан в редица кавги, е отслабило още повече неговите позиции.

Две години след триумфа си на парламентарните избори, обезпечен от неговото заричане да реализира Брекзит, 57-годишният министър председател рискува престижът му в партията мощно да намалее, даже да бъде пожелан избор на съмнение, с цел да бъде заместен от различен политик отпред на болшинството, надлежно и на държавното управление.

Избирателите „ обявиха ясно “ на Борис Джонсън, че „ празненството свърши “, сподели Морган в речта си, откакто бе оповестена успеха й.
Снимка: Ройтерс
" Вашето държавно управление, ръководено с неистини и фанфаронство, може и ще бъде победено ", обърна се новата английска депутатка към Джонсън.

Четирийсет и шест годишната Морган ще размени в Камарата на депутатите консерватора Оуен Патерсън. Той представляваше там Северен Шропшър от 1997 година, само че бе заставен да подаде оставка поради лобистки скандал.

На гласоподавателите в региона „ им беше писнало и ни изритаха “, разяснява провалянето ръководителят на Консервативната партия Оливър Даудън, който увери, че неговата политическа мощ е „ чула ясно посланието на електората “. Въпреки това обаче той удостовери поддръжката си за премиера Борис Джонсън и съобщи, че „ не вижда някаква значима смяна “.

Неговото мнение обаче не се споделя от уважавания народен представител от Консервативната партия сър Роджър Гейл, който декларира пред Би Би Си, че още " един подобен удар и (Джонсън) си отива ".

Изборното проваляне на Джонсън идва в миг, когато Англия е изправена пред скок на броя на инфектираните с ковид. Над 88 хиляди нови случая в четвъртък и това е връх за втори следващ ден, дължащ се на разновидността „ Омикрон “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР