Консенсус относно нуждата от увеличаване на бюджета за отбрана и

...
Консенсус относно нуждата от увеличаване на бюджета за отбрана и
Коментари Харесай

След съвета ГЕРБ позахапа Радев: Нямало е спор чий е Крим

Консенсус по отношение на потребността от увеличение на бюджета за защита и старания за повишение на боеспособността на Българската войска. Това е равносметката от провелия се Консултативен съвет по национална сигурност във вторник, стана ясно от изявлението на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Съветът бе отдаден на напрежението сред Русия и НАТО и дейностите, които следва да предприеме България, с цел да подсигурява националната си сигурност, сподели ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

" Ако мога да се пошегувам - нямаше спор чий е Крим ", саркастична бе Атанасова, правейки отпратка към изявлението на президента Радев от предизборния спор с съперника си, подсилен от ГЕРБ от есента на 2021 година, че полуостровът е " де факто " съветски.

Всички партии подходили с " огромна угриженост " във връзка с отчетите на службите по отношение на обстановката сред Русия и Украйна, показа още представителят на ексуправляващите. Не разкри обаче детайлности по отношение на въпросните отчети, защото това е секретна информация. " Взехме решение, което удостоверява и препотвърждава позицията на всяка една от партиите, че ще работим за по-сериозен бюджет за защита - 2% от Брутният вътрешен продукт до 2024 година В този смисъл тук нямаме несъгласия ".

Атанасова изрично отхвърли обвиняванията на новата власт, изказани неведнъж както от военния министър Янев, по този начин и от премиера Петков, че в годините обратно превъоръжаването на армията се е случвало " несистемно ".

" На преди малко приключилия Консултативен съвет стана ясно, че средствата, отделени от републиканския бюджет, са създали допустимо заплащането на самолетите Ф-16. Това в случай че не е постигане на потенциал във връзка с бойна подготвеност... Преди това никой не бе работил в сходна посока ", регистрира тя.

Обсъждано е било още и закупуването на още 8 изтребителя от Съединени американски щати, само че по кое време ще стане това остава незнайно. Не била подготвена и инфраструктурата - " Граф Игнатиево " не можело да одобри американските изтребители, тъй като не е осъществен нужният ремонт, уточни още ръководителят на ПГ на ГЕРБ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР