Консенсус на Г-20. Това поиска в изказването си по време

...
Консенсус на Г-20. Това поиска в изказването си по време
Коментари Харесай

Нието призова за консенсус на Г-20

Консенсус на Г-20. Това изиска в изявлението си по време на форума в аржентинската столица мексиканският президент Енрике Пеня Нието, съобщи Prensa Latina.

В последния си ден като настоящ президент, той се разгласи за общи решения по общите проблеми и означи какъв брой е мъчно да се стигне от полемики до дейности.

Международната общественост се нуждае от решения , настоя той.

 Г-20 стартира на фона на митинги в Аржентина
Г-20 стартира на фона на митинги в Аржентина

Путин и Тръмп се разминаха, без да се поздравят

Припомняме, че Г-20 се организира на фона на напрежение поради митингите в Буенос Айрес и различията на страните по редица въпроси.

Докато западните водачи посрещнаха хладно престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман поради случая " Кашоги ", то съветският президент Владимир Путин се ръкува с него извънредно топло.

 Путин и Мохамед бин Салман със сърдечна среща на Г-20
Путин и Мохамед бин Салман със сърдечна среща на Г-20

Западът изолира принца на форума в Буенос Айрес

В същото време Путин и американският му сътрудник Доналд Тръмп се разминаха в коридорите, без да се поздравят. Тръмп анулира плануваната среща с Путин поради напрежението сред Русия и Украйна.

Съединени американски щати, Канада и Мексико се подписаха под ново комерсиално съглашение , което заменя Северноамериканското съглашение за свободна търговия (НАФТА) от 1994 година.

С интерес е предстояща плануваната в събота вечеря сред Тръмп и китайския президент Си Дзинпин . Срещата може да откри дали двете страни ще прекратят комерсиалната война или Съединени американски щати ще усилят митата от 1 януари 2019 година

" Мисля, че сме доста близо да създадем нещо с Китай ", разгласи Тръмп.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР