Конопеното семе се счита за една от супер храните в

...
Конопеното семе се счита за една от супер храните в
Коментари Харесай

Здравословните ползи на конопеното семе

Конопеното семе се смята за една от супер храните в света, която има извънредно доста изгоди за организма ни. Бъдете спокойни, защото в него не се съдържат тетрахидроканабинол, които работят като опиум.
Конопеното семе е прието за най-концентрирания и добре уравновесен източник на протеини в природата.
Тялото ни всекидневно се нуждае от задоволително количество протеин. Той е освен конструктивен детайл на клетките, само че също по този начин невротрансмитер и оказва помощ за правилото действие на всички органи и системи в тялото ни.
За организма ни 25-30 грама чист протеин дневно е изцяло задоволително, само че за жалост дамите постоянно не си осигуряваме тази доза. В 100 грама белено конопено семе има 30 грама протеин, по тази причина в случай че сте вегетарианки, конопът е доста положително решение за вас.
Конопеното семе съдържа всички незаменими аминокиселини, богато е на есенциални мастни киселини, витамини, минерали и неразтворими фибри.
Също по този начин намалява кръвното, чисти плаките в артериите и ги освобождава от холестерола. Подпомага активността на имунната система и чревния тракт.
Препоръчително е да консумирате дневно по 40 грама белено конопено семе, което се равнява на 4 супени лъжици. Може да го добавяте в домакински самун, смутита, салати или пък да си извършите конопено мляко.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР