Конкурсът Евровизия бе открит снощи с дефиле на изпълнителите от

...
Конкурсът Евровизия бе открит снощи с дефиле на изпълнителите от
Коментари Харесай

Евровизия 2022 започна с бляскаво начало

Конкурсът Евровизия бе открит нощес с дефиле на изпълнителите от 40-те страни , участващи в него, съобщи АНСА.

Церемонията се състоя в двореца Реджия ди Венария в региона Пиемонте, Северна Италия . Там звездите дефилираха вместо по червен по тюркоазен килим в градините на палата . Сред най-аплодираните бяха Мамуд и Бланко от Италия , страната хазаин на състезанието, както и участниците от Украйна "Оркестър Калуш ", които са посочени за любимци.

"Много значимо е за културата на Украйна да бъдем забелязани, да покажем какъв брой разпознаваема е тази просвета, какъв брой неповторима е тя ", обявиха членовете на украинската група, пееща в жанр хип-хоп и фолк. Те допълниха, че вършат всичко по силите си, с цел да показват допустимо най-добре страната си.

На церемонията регионалният шеф на Пиемонте Алберто Чирио и кметът на Торино Стефано Ло Русо също приказваха за мир . "От интернационалната сцена на Евровизия желаеме освен да разкажем на света за хубостта на нашата земя, само че също и да отправим обръщение за приятелство и мир ", обявиха двамата водачи и припомниха, че Италия е подслонила 100 000 украински бежанци , от които към 10 000 са точно в Пиемонте.

Утре вечерта в Олимпийския замък в Торино стартира същинската част на състезанието. Тогава ще е първият полуфинал, в който ще се показа и България. Българската група "Intelligent Music Project” ще излезе на следващия ден под номер седем с песента си "Intention”. Вторият полуфинал е на 12 май, а финалът е на 14 май.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР