Конкурс за проект на нов градски център обяви кметът на

...
Конкурс за проект на нов градски център обяви кметът на
Коментари Харесай

Конкурс за нов градски център обяви Велико Търново

Конкурс за план на нов градски център разгласи кметът на Велико Търново Даниел Панов, съобщи кореспондентът на .
Необходимо е обособяването на нов градски център, на чиято територия да се основат условия за образуване и осъществяване на публични мероприятия от градски, районен, народен и интернационален мащаб, е посочено в документите.
Целта е да от претендентите да получат планови хрумвания за мастърплан на цялата обособена зона за център, който изследва територията, и да разпредели в нейните граници на застрояване и нужните функционалности. В състезанието е включен също абстрактен план на постройка на експозиционен център.
От управата чакат хрумвания за функционално решение, зониране и поетапно създаване, транспортно и информационно решение, разновидности за паркиране, обемно пространствено и художествено решение, идея за озеленяване и облагородяване на територията, новаторски решения за публичните пространства.
Очакванията за план на постройката за Експо център са тя да е с истинска визия и обемно пространствено решение, с функционални благоприятни условия на основното предверие, с решения за енергийна успеваемост.
Първата премия за план ще е 25 000 евро, втора премия – 15 000 евро, трета премия – 10 000 евро. Отделно са планувани пет парични награди по 5 000 евро за отличени от журито планове.
В журито влизат известни имена в областта на архитектурата и строителството като Andrea D`Antrassi (Италия-Китай), Andrey CHERNIKHOV (Русия), Helle JUUL (Дания), Dominique ROUILLARD (Франция), Andrew YEOMAN (Англия - Хърватска), Георги Станишев, Юрий Любомирски, Николай Малаков и Лора Бъчварова от България.
Авторските права върху творбите на спечелилия участник ще би трябвало да бъдат предоставени на Община Велико Търново.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР