Конкуренцията в света на електромобилите в Китай продължава да набира

...
Конкуренцията в света на електромобилите в Китай продължава да набира
Коментари Харесай

Китайски производители на електромобили предлагат стимули за покупки, за да вземат клиентите на Tesla

Конкуренцията в света на електрическите автомобили в Китай продължава да набира скорост, наред с все по-наситеният пазар. Автомобилните производители в страната се пробват да се възползват от скорошното повишение на цените на Tesla, като оферират тласъци. От друга страна фирмите се готвят за удара от влизането на електрическия автомобил на Xiaomi на пазара.

Автомобилната компания Nio разкри проект за тласъци за покупка, ориентирани към клиентите на стойност до 1 милиард юана (186,4 милиона долара), с цел да насърчи притежателите на бензинови коли да сменят возилото си, предлагайки преимущества като промяна на акумулатори, спомагателни абонаменти за функционалност за шофиране и смарт телефон Nio.

Xpeng пък понижи цените на избрани транспортни средства с до 20 000 юана (2 764 долара), а Chery Automobile вкара нулев налог върху покупката на определени модели, написа ZeroHedge.

Примамливите промоции идват тъкмо когато Tesla стартира тактика да усили цената на своя SUV модел Y - ход, за който беше намекнато, че ще усили търсенето и продажбите преди нарастването.
 Xiaomi стартира продажбите на своя електрически автомобил. Първо на най-големия авто пазар
Xiaomi стартира продажбите на своя електрически автомобил. Първо на най-големия авто пазар

Електрическата SU7 стартира на цени от 29 870 $

Наред с упованието за повишаване на цените, Tesla трябваше да понижи производството в завода си в Шанхай, поради спад на доставките при започване на 2024 година В момента конкуренцията на китайския авто пазар, който е и най-големият в света, е жестока.

Xiaomi също навлезе на него, като разгласи ценообразуването на новия си модел SU7 и стартира да приема поръчки предходната седмица. След стартирането събра над 88 898 предварителни поръчки в границите на първите 24 часа, съгласно информация в обществените мрежи от Xiaomi.

Поне към този момент наподобява, че Tesla и BYD ще продължат да водят войната на върха и евентуално да управляват ценовата война, която върви в Китай.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР