Конкуренцията в данъчните складове ще доведе до по-добро качество и

...
Конкуренцията в данъчните складове ще доведе до по-добро качество и
Коментари Харесай

Караниколов: Ако едри бизнесмени в петролния бизнес не са били лоялни, трябва да се притесняват

Конкуренцията в данъчните хранилища ще докара до по-добро качество и цени на горивата, съобщи пред Българска национална телевизия министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Той изясни желанието на страната да влезе на пазара на горивата след мнение на Комисията за защита на конкуренцията преди една година. Тогава заключението е било, че няма задоволително данъчни хранилища като размер и брой, което пречи на конкуренцията.

„ Ако желаеме да има нови представители на бранша в страната, само че няма задоволително данъчни хранилища, те няма да влязат. Държавните бензиностанции ще бъдат комерсиално сдружение, което ще построи своя модел, ще дефинира своите точки и ще работи по този начин, че да е явен образец за това по какъв начин се образуват цените, каква е конкуренцията “, посочи Емил Караниколов.

На тези бензиностанции жителите ще получат качество, даде обещание министърът.

„ Ако до момента едри предприемачи, свързани с петролния бизнес в България, не са били лоялни и не са спазвали нужните положителни практики, всеки би трябвало да се тормози. Държавата ще бъде предвидим сътрудник и предан съперник, само че ще бъдем и това, което е належащо на хората. Не е правилно, че страната не може да ръководи добре държавните предприятия. Вижте по какъв начин се движат държавните предприятия в последните години, в това число и в този момент в пандемия “, акцентира той. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР