Конкуренцията между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов ще

...
Конкуренцията между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов ще
Коментари Харесай

Прогноза: Конкуренцията между Радев и Борисов ще продължи

Конкуренцията сред президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов ще продължи, предвижда пред радио „ Фокус “ политологът Първан Симеонов.
Той дефинира връзките сред двамата, като „ втора камара “ на политическия живот в страната, до момента в който за останалите политици е отредена ролята на „ беквокали “.
„ В околните седмици би трябвало да има известно отсрочване на напрежението. Още повече, че по този начин наречените " беквокали " малко понижиха децибелите. Цветан Цветанов се извини, а пък Антон Тодоров беше дискредитиран тежко “, сподели политологът.
„ В дълготраен проект конкуренцията сред Борисов и Радев ще остане, даже и връзките сред тях да са топли “, добави той.
По думите му, от днешна позиция сигурно може да се каже, че „ и президент, и министър председател ще се опитат да понижат напрежението, което се сътвори от Борисов в тази ситуация, осъзнавайки конкуренцията с Радев, а и от това, че той е рисков за него ще се опита да поддържа положителните връзки “, разяснява Първан Симеонов. Той посочи, че и президентът и министър председателят се за една и съща геополитическа позиция, която се харесва на жителите – уравновесена.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР