Конкуренцията между гейминг системите, базирани на AMD вече е още

...
Конкуренцията между гейминг системите, базирани на AMD вече е още
Коментари Харесай

Lenovo пусна портативната геймърска конзола Legion Go с 8.8″ QHD+ екран, AMD Ryzen Z1 и Z1 Extreme и разглобяеми контролери за €749

Конкуренцията сред гейминг системите, основани на AMD към този момент е още по-ожесточена...

Емил Василев преди 10 секунди 3 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 11:20 | 30.10.2023

Революционното носимо устройство, което „ ще размени смарт телефоните “ ще бъде оповестено на 9 ноември

IT НовиниСветлин Желев - 20:26 | 30.10.2023

А1 предлага интелигентна телевизия без спомагателни устройства, монтаж от техници и второ отдалечено от 7,99 лева на месец

IT НовиниЕмил Василев - 15:18 | 30.10.2023

Защо частните самолети летят по-високо от комерсиалните – отговорът

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Lenovo разгласи началото на продажбите на портативната геймърска подпора Legion Go. Тя ще се конкурира на пазара с устройства като Steam Deck на Valve, ROG Ally на ASUS, както и с голям брой конзоли от компанията AyaNeo. Legion Go има с какво да притегли купувачите.

Конзолата има 8,8-инчов QHD+ екран с резолюция 2560 × 1600 пиксела, което е два пъти повече от резолюцията на този в Steam Deck. Забележително е, че екранът на Legion Go поддържа 140 Hz периодичност на освежаване, до момента в който дисплеят на конзолата ASUS ROG Ally е с резолюция 1080p и поддържа 120 Hz периодичност на освежаване. Твърди се също, че дисплеят на Lenovo Go има 97-процентно покритие на цветовото пространство DCI-P3 и поддръжка на 10-точков вход.

Конзолата е основана на процесор от серията AMD Phoenix. Това е персонализиран чип, който е усъвършенстван за енергийна успеваемост и се разграничава от нормалните мобилни процесори от серията Ryzen 7040 с по-нисък TDP. Legion Go ще се предлага в два разновидността: с процесор Ryzen Z1 Extreme или с Ryzen Z1. Първият разполага с 8 Zen 4 ядра със скорост до 5,1 GHz. Вторият разполага със 6 ядра (Zen 4 и Zen 4c) с периодичност 4,9 GHz. Интегрираната графика на чиповете също е друга. Ryzen Z1 Extreme разполага с 12 изпълнителни блока на архитектурата RDNA 3 с периодичност до 2,7 GHz, до момента в който Ryzen Z1 разполага единствено с 4 блока на същата графична архитектура и с периодичност до 2,5 GHz, което надали е задоволително за модерни игри при резолюция 1600p.

Конзолата ще предлага 16 GB LPDDR5X-7500 RAM памет. Това е повече от оперативната памет на конзолите ROG Ally (LPDDR5-6400) и Steam Deck (LPDDR5-5500). Legion Go е подготвена да предложи и SSD диск с потенциал 512 GB или 1 TB. Версия с 256 GB вградена памет беше упомената по-рано от производителя, само че няма да се предлага за продажба. Конзолата употребява дискове с формат M.2 2242 с интерфейс PCIe 4.0. Постоянната памет на конзолата може да бъде разширена посредством SD карти с потенциал до 2 TB.

Интересна характерност на Legion Go, която в допълнение го отличава от ROG Ally и Steam Deck са сменяемите контролери, сходно на конзолата Nintendo Switch. Тези контролери могат да заместят компютърната мишка, като усилват точността на прицелване в шутър игрите. Освен това конзолата поддържа външни графични процесори посредством USB Type-C, което е преимущество пред ROG Ally, която също поддържа външни графични карти, само че единствено от самата ASUS посредством патентования ROG XG Mobile конектор.

Като цяло Legion Go е забавна опция на други портативни гейминг конзоли. Тя евентуално ще бъде сериозна конкуренция на конзолите на ASUS и Valve и AyaNeo.

Цената на Legion Go с чип Ryzen Z1 Extreme, 16 GB RAM и 512 GB вградена памет е 749 евро, а разновидността с 1 TB SSD e с цена 799 евро. Конкуренцията със застаряващата, само че към момента настояща Steam Deck ще бъде по-трудна, основно заради наличната стартова цена на последната, която е 419 евро у нас.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР