Конкуренцията беше голяма. В моята група имаше 20 момичета, като

...
Конкуренцията беше голяма. В моята група имаше 20 момичета, като
Коментари Харесай

Световната вицешампионка за ученици Патрицие Найманова: Шахматът учи на борбеност и дисциплина

" Конкуренцията беше огромна. В моята група имаше 20 девойки, като аз бях единствената представителка освен от България, само че и от Европа ", описа Патрицие.

Тя споделя, че е била разочарована след позволена първа загуба, само че е съумяла бързо да се стимулира и да стигне до влиятелното класиране. Със извоювания орден Найманова към този момент е кандидат-майстор на спорта, получава и стипендия за продължение на образованието си в университет в чужбина, като упоритостта и е за Оксфорд.
 16-годишна българка е международна вицешампионка по шахмат 16-годишна българка е международна вицешампионка по шахмат
Постигнатият триумф в Панама е резултат на постоянството ми и на любовта към шахмата, счита Патрицие. Тя тренира всеки ден и по този начин към този момент близо 10 години, когато за първи път " се среща " с шахмата.

" В учебно заведение пристигна първият ми треньор Илия Кръстев от Шахматен клуб " Михаил Тал " в Червен бряг, който набираше деца. Реших да се запиша от любознание. В началото стоях в профил, нищо не разбирах от разпоредбите, само че последователно се оказа, че имам качества и по този начин към този момент 10 години. Изпитвам обич към шахмата, той е част от моя живот, с него съм израснала ", безапелационна е младата шахматистка и прибавя, че макар конкуренцията на шахматната дъска, е основала и доста другарства по целия свят.

Патрицие Найманова е на 16 години. В момента е ученичка в 10 клас в Търговска гимназия " Васил Априлов " в Червен бряг. От 2015 година се състезава на международни и европейски шампионати. Тя е нееднократен държавен първенец на България, през 2019 година е европейски училищен първенец в Черна гора. Подкрепа за участията й в шампионати през годините оказва компания " Калинел " и община Червен бряг.

От на следващия ден Найманова стартира присъединяване си в Държавните отборни шампионати по интензивен шахмат и блиц за мъже и дами в курортен комплекс " Албена ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР