Конкурентоспособността на автомобилната индустрия нарасна драстично, откакто Китай се превърна

...
Конкурентоспособността на автомобилната индустрия нарасна драстично, откакто Китай се превърна
Коментари Харесай

Китайци продадоха част от акциите си във Volvo

Конкурентоспособността на автомобилната промишленост набъбна фрапантно, откогато Китай се трансформира в международна мощ. Страната претърпява същинска „ комерсиална полуда ", защото промишлеността набира позиции и някои огромни компании даже се осмеляват да се разширят на други пазари.

В същото време Volvo е един от най-историческите и приети производители в промишлеността, само че от доста години марката е обвързвано с една от огромните китайски корпорации - Geely Group. През 2010 година към момента незнайният китайски производител закупи дял във Volvo на стойност 1,8 милиарда $, с което получи надзор върху 82,1% от компанията. Именно тогава компанията навлезе в нова епоха с помощта на големия стопански принос на Китай.

През годините шведската марка пренасочи напъните си към електрификация. Сега те са изправени пред най-голямата актуализация на моделната гама в цялата си история. Нова фаза стартира с стартирането на пазара на електрическото Volvo EX90.

В същото време обаче излиза наяве, че Geely е продала дял от 3,4% във Volvo на чиста стойност от 350 милиона $. Това са 100 милиона акции, като продажбата им аргументи разстройства на пазарите и това докара до спад на акциите на шведския производител. Той не беше предотвратен даже от изказването на Geely, откъдето публично оповестиха, че ще продължат да дават поддръжка и технологии на Volvo.

Въпреки продажбата Geely остава мажоритарен акционер в шведската компания. Всъщност Китай призна, че приходите от продажбата на акции ще бъдат употребявани за поощряване на развиването на технологиите и марката, която преди малко показа първия си миниван - Volvo EM90.

 

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР