Конкурентите BMW и Daimler обявиха планове да създадат нова обща

...
Конкурентите BMW и Daimler обявиха планове да създадат нова обща
Коментари Харесай

Конкурентите BMW и Daimler създават обща компания

Конкурентите BMW и Daimler оповестиха проекти да основат нова обща компания. Все още не излиза наяве по какъв начин ще се споделя тя, само че централата й ще бъде в Берлин. Двете компании към този момент са получили публично позволение за основаването на своя джойнт венчър от Европейската комисия (ЕК), излиза наяве от публично известие, оповестено на уеб страницата на BMW.

В него се показва, че немските колоси ще основат " световна компания с активност, обвързвана с подвижността ". Конкретно те ще си партнират в създаването на нововъведения, засягащи транспортни и мобилни услуги.

Те ще работят дружно, като този им бизнес ще бъде настрана от структурата на главната им активност, обвързвана с производството на коли. От фирмите показват, че ще търсят опция за разпространение отвън Германия.

" Нашата визия включва основаването на главен световен състезател, който ще предлага безпроблемно и интелигентно свързани мобилни услуги. Като център на творчеството и нововъведенията Берлин е точното място за нашите проекти ", разяснява ръководителят на Mercedes-Benz Cars Дитер Цетше.

" С екосистемата, която планираме, ще създадем решения за бъдещето на градската подвижност - умна, обвързвана и налична на един клик разстояние. Смятаме, че това ще усъвършенства качеството на живот в огромните градове ", споделя от своя страна ръководителя на борда на шефовете на BMW Харалд Крюгер.

Стратегията на двата съперника включва предлагането на услуги, като споделено прилагане на коли, построяването на система за " мъдро " паркиране, основаването на мрежа от зарядни станции за електрически автомобили и други.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР