Конкурентът на Revolut, германската дигитална банка N26, спира операциите си

...
Конкурентът на Revolut, германската дигитална банка N26, спира операциите си
Коментари Харесай

Германският конкурент на Revolut - N26, оценен на $9 милиарда, се оттегля от САЩ

Конкурентът на Revolut, немската цифрова банка N26, стопира интервенциите си в Съединени американски щати, излиза наяве от на компанията, представено от CNBC. Това се случва по-малко от две години и половина откакто започва оттатък океана.

От 11 януари 2022-а година 500 000 американски клиенти на N26 към този момент няма да могат да употребяват приложението му.

От основаната в Берлин финтех компания, която е оценена на $9 милиарда, обявиха, че желае да изместят фокуса си в Европа.

" Клиентите ни в Америка ще могат да употребяват сметките си както нормално до 11 януари 2022 година и ще получат спомагателни указания по какъв начин да изтеглят парите си, с цел да обезпечат равномерен преход ", обявиха от цифровата банка.
 Мобилната банка N26 получи още $100 млн. инвестиция
Мобилната банка N26 получи още $100 млн. инвестиция

Оценката ѝ остава непроменена на $3,5 милиарда

Това не е първият път, когато N26 стопира услугите си от огромен англоезичен пазар. Фирмата се отдръпна от Англия при започване на предходната година, акцентирайки като причина излизането на страната от Европейския съюз.

Новината за отдръпването от американския пазар припомня какъв брой мъчно е за европейските финтех компании да разширят услугите си в Съединени американски щати. Британската цифрова банка Monzo, която стартира да тества услугата си оттатък океана през 2019-а година, неотдавна отдръпна молбата си за банков лиценз в страната.

От компанията на българина Влад Тенев - Robinhood, пък се пробваха, само че не съумяха да се разширят в интернационален проект, прекратявайки проектите си за стартиране на английска версия на приложението си предходната година.

" Мисля, че виждаме доста благоприятни условия за напредък в Европа в онлайн банкирането ", разяснява пред CNBC Крик Гънинг - основен изпълнителен шеф и съосновател на Fourthline. Това е стартъп, който оказва помощ на компании като N26 и една друга немска финтех компания - Trade Republic, да се борят с измамите.
 Revolut ще заплаща наема си в bitcoin
Revolut ще заплаща наема си в bitcoin

За най-големия си офис в Съединени американски щати

" Те желаят да удвоят своите най-силни пазари в Европа, което съгласно мен е интелигентен ход ", добавя специалистът.

Освен, че пренасочва вниманието си напълно към Европа, N26 съобщи, че следващата година ще усили разноските за нови функционалности като капиталови артикули. Освен това възнамерява и разширение в Източна Европа на фона на възходящото търсене в района. дали това значи, че компанията ще навлезе и в България? Предстои да разберем.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР