Конкретният план за излизане от кризата ще дойде, когато разхлабим

...
Конкретният план за излизане от кризата ще дойде, когато разхлабим
Коментари Харесай

Владислав Горанов: План за излизане от кризата ще има, когато разхлабим мерките

Конкретният проект за излизане от рецесията ще пристигна, когато разхлабим задоволително ограниченията, които са свързани с предпазването на живота и здравето на българските жители, разяснява министърът на финансите Владислав Горанов в предаването „ Тази заран “.
Горанов поучава футболните клубове да не аплайват за държавна помощ "Лудогорец " е първият тим, поискал финансова поддръжка
По метода по който е организиран професионалният футбол в България, той става посредством търговски сдружения. Те не могат да осъществят своята активност поради рестриктивните мерки на спортните мероприятия. Следвайки тази логичност всички спортни клубове, които сега не могат да упражняват своята активност и да генерират доходи, биха могли да се възползват като всички други търговски сдружения от опциите, които дава постановлението за поддържане на претовареност “, изясни финансовия министър.

Мярката 60/40 има за цел не да подкрепя юридическите лица, а да подкрепя физическите лица, с цел да запазят приходите си, означи Владислав Горанов.
Държавата отпуска 4,5 милиарда лева за справяне с икономическите последствия от COVID-19 Разработени са няколко инструмента, от които може да се възползват физически и юридически лица
Попитан по какъв начин другите страни дават безплатни пари, а ние даваме заеми, Горанов отговори: „ Ние също даваме безплатни пари – най-големите са 1,5 милиарда за запазването на заетостта. Как си показват хората безвъзмездните пари – да вземем един от държавните хеликоптери и да минем да разхвърляме едни пари? “.

Разработихме и мярка за самотните родители, които не могат да поставят труд, има отворена скица за дребни и междинни предприятия, напомни финансовият министър. Нашите ограничения, в случай че се сравнят като дял от Брутният вътрешен продукт, ще са съпоставими с страните от нашето равнище, означи Владислав Горанов.

" Самоосигуряващите се лица попадат като правна опция за безлихвените отсрочени заеми от Банката за развиване. Никой няма за цел да унищожава нищо. Кризата с ковид е на всички места и свари много хора неподготвени. Все още съм оптимист, че стоим добре в пандемичната рецесия ", съобщи финансовият министър.

Карантинните ограничения евентуално ще останат в друга степен дълго време, предвижда той. Надявам се да можем да разхлабим в допълнение нещата, уповавам се и да не се постанова удължение на изключителното състояние след 13 май, уточни още финансовият министър.
Бойко Борисов: Очаквам до края на седмицата да сме подготвени с документите за " чакалнята " на еврозоната Българска народна банка приготвя суапова договорка с ЕЦБ
Кога ще стане факт участието ни в ERM-2 ?

Задължителното влизане в еврозоната е през чакалнята. Това ще стане, когато осъществим всички авансово уговорени критерии от лятото на 2018 година, уточни министърът на финансите. Надявам се финалът да е в границите на идващите няколко седмици. Не желая да прибързвам с съответна дата, имаме диалози и с Европейска комисия, и с ЕЦБ. Сега е добър миг да създадем тази стъпка, безапелационен беше Владислав Горанов.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 975 0 45 170 Света 2 557 857 2 097 177 674 695 321 Заразени* Нови Починали България 975 0 45 Света 2 557 857 2 097 177 674
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР