Конкретни мерки срещу посегателствата върху уличното осветление нареди кметът на

...
Конкретни мерки срещу посегателствата върху уличното осветление нареди кметът на
Коментари Харесай

Най-често крадат кабели от уличните стълбове край „Максуда”

Конкретни ограничения против похищенията върху уличното осветяване подреди кметът на Варна Благомир Коцев. Фирмите за ремонт и поддръжка би трябвало да локализират и да рапортуват за най-критичните места, където се правят обири. Захранването ще бъде възстановявано след обезопасяване на кабелните кутии, а медните кабели поетапно ще бъдат сменени с алуминиеви. Предстои също създаване на въздушна мрежаи спомагателна отбрана на разпределителните касети в най-критичните региони като „ Владислав Варненчик “, „ Младост “ и елементи от „ Одесос “.

95% от неработещото осветяване се дължи на обири на кабели, чието възобновяване коства скъпо на общината, тъй като постоянно е обвързвано и с разтрошаване и възобновяване на настилките. На среща с кмета компаниите по ремонт и поддръжка показаха вандалските похищения като главен проблем в работата си. Те регистрираха, че един от най-критичните сектори е правата на бул. „ Васил Левски “ от кръговото кръстовище на бул. „ Владислав Варненчик “ до ул. „ Девня “, където се намира циганското гето „ Максуда ”. Там посредством слагането на специфични шини ще се затруднят ежедневните опити за кражба.



Кметът Коцев подреди още в най-кратки периоди да стартира подмяната на детайли от осветлението в Морската градина и централната част от града. Районът към Паметника на Българо-съветската дружба също е измежду предпочитаните обекти.

Друг проблем, регистриран на срещата, е обвързван с главните поправки на улици и булеварди. Фирмите дефинираха като неприемливо главните поправки на улици и булеварди да се правят без замяна на подземните кабели, защото при възможна повреда нямат право да разрушават гаранционните настилки.

За тази година в бюджета са планувани приблизително по 250000 лева за осветяване на всеки от регионите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР