Конкретен план за щаб на НАТО в Ямбол или около

...
Конкретен план за щаб на НАТО в Ямбол или около
Коментари Харесай

Военният министър: Конкретен план за щаб на НАТО в Ямбол няма

Конкретен проект за щаб на НАТО в Ямбол или към него няма. В момента проучваме опциите за мястото, където да бъде ситуирана многонационалната бойна група. Това е заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев в писмо до регионалния шеф Биляна Кавалджиева – Димитрова, осведомиха от пресцентъра на регионалната администрация в Ямбол.

Военният министър обръща внимание и на изгодите от разполагането на многонационалната бойна група, в съответната област, като показва за такива - " привличане на обилни вложения в пътища, канализация, обществена и различен тип инфраструктура, подобряването на бизнес климата, откриването на нови работни места и повишението на приходите на живущите в района ", цитират още от писмото на министъра от регионалната администрация.

В Ямбол нощес жители и представители на политически партии стачкуваха против базирането край града на многонационален дивизионен щаб на НАТО. Започна и подписка под надпис „ Ямбол не желае бази на НАТО! “.

Протестът беше проведен от локалната конструкция на партийната коалиция „ Левицата! “. На него участваха и водачите на „ АБВ “ и „ Движение 21 “ от обединението – Румен Петков и Татяна Дончева. Дойдоха и представители на локалните структури на „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР