Конкретен план за инфраструктурна модернизация на САЩ вече е изготвен

...
Конкретен план за инфраструктурна модернизация на САЩ вече е изготвен
Коментари Харесай

Тръмп обяви план за модернизация на инфраструктурата за 200 млрд. долара

Конкретен проект за инфраструктурна рационализация на Съединени американски щати към този момент е направен и утвърден от президента Доналд Тръмп.

Той обаче ще разгласи своите планове пред обществото след към месец, при започване на идната година.

Става дума за инфраструктурна рационализация, която ще коства много скъпо, написа " Уолтстрийт джърнъл ". Според източници на медията, става дума за преразпределение на 200 милиарда $ за 10 години. Но това ще са единствено парите от държавния бюджет на страната.

Освен тях, пари ще постъпват и от частни вложители и районни бюджети на обособените региони. Ще се построяват нови автомагистрали, първокласни пътища, мостове, жп обекти. тези инфраструктурни поректи имат много дълга възвращаемост, от порядъка на 15-20 години.

Планът на Тръмп бе подложен на рецензия от демократите в Конгреса. Според тях, в Съединени американски щати ще се усилят платените пътища, с цел да се реализира възвращаемост на средствата. В проекта на Тръмп евентуално е заложено и приватизирането на част от американските летища. в този момент те са напълно държавни, до момента в който в Европа са в ръцете на частни вложители.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР