Конгресмените от Демократическата партия си опитаха вчера късмета в телевизионно

...
Конгресмените от Демократическата партия си опитаха вчера късмета в телевизионно
Коментари Харесай

Изслушванията за импийчмънт на Тръмп: риалити шоу, но скучно

Конгресмените от Демократическата партия си пробваха през вчерашния ден шанса в телевизионно риалити шоу, само че без безапелационен резултат. Те представяха причини, с които да убедят американската общност, че някогашната звезда в този род, президентът Доналд Тръмп, би трябвало да бъде подложен на импийчмънт.

За разлика от най-хубавите телевизионни риалити формати - да не приказваме за самото президентско ръководство на Тръмп - нямаше кой знае какви фойерверки или взривоопасни моменти.

За демократите е належащо тези чувания да отекнат измежду необятната общност в Съединени американски щати, с цел да получат поддръжка за развой, която може да докара до импийчмънт и премахване от властта на висшия главнокомандващ, който е от Републиканската партия.

Вчера часове наред американските малките екрани предаваха онлайн показанията и задаването на въпроси, само че всичко мина по-скоро умерено и единствено в обособени моменти имаше повишение на тона или някакви внезапни изявления.
Според президентския наследник Ерик Тръмп всичко е било много скучно.

" Това е извънредно отегчително... ", написа той в " Туитър " през вчерашния ден към обяд. Публикациите му в обществената мрежа по-късно бяха споделени от хиляди хора, само че тази реакция беше подложена на рецензии от съперниците на татко му, в това число от демократите, които управляваха вчерашните чувания.

" И в отегчителното от време на време може да се откри нещо значимо. Тук става дума за нещо, което е от изключителна значимост ", съобщи Дийн Филипс, конгресмен демократ от колебаещ се изборен регион в Минесота. " Разбира се, не бих употребявал за чуванията думата " вълнуващи ". Но всички ние би трябвало да ги следим деликатно ", добави той.

Демократите се надяват, че чуванията ще покажат - по подобаващ за малкия екран метод - порочните практики, с които съгласно тях си служи Тръмп, и по-специално това, че е спрял финансовата помощ за Украйна, до момента в който в това време е упражнявал напън върху президента й да проверява ролята на Хънтър Байдън, сина на някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън, който е бил в управителния съвет на украинска енергийна компания.

Джо Байдън е водещ претендент за президентската номинация на Демократическата партия за изборите през 2020 година
Вчера конгресмени и адвокати разпитваха Джордж Кент, заместник-държавния секретар за Европа и Евразия, и дипломат Уилям Тейлър, шарже д`афер в американското посолство в Украйна. И двамата непосредствено свързаха президента с акция за оказване на напън върху Украйна да организира следствия, които биха го облагодетелствали политически.

 Изслушванията за импийчмънт на Тръмп: риалити шоу, само че скучно
© Erin Scott, REUTERS

Републиканците като цяло се въздържаха да прекъсват съвещанието, което конгресмен Адам Шиф - демократът, управляващ чуванията - призна, като благодари на присъстващите, че са посочили съществено и цивилизовано отношение.

" Не сме тук, с цел да забавляваме, тук сме, с цел да стигнем до истината, с цел да можем да потърсим отговорност на всички забъркани, на всички, чак до президента, в това число и на самия него ", сподели конгресмен Вал Демингс, демократ от Флорида.

Тейлър и Кент намерено и ясно показаха безпокойството си от дейностите на Тръмп във връзка с Украйна. Изслушванията не престават на следващия ден.

Тръмп и хората от най-близкото му обграждане е малко евентуално да дадат показания. Това може да лиши демократите от това, към което се стремят - от миг, който да прикове вниманието на американското общество, което към този момент е изтощено от дългото следствие на специфичния прокурор Робърт Мюлър за съветска интервенция в изборите през 2016 година

" Надявам се, че ще се стигне до оня вълнуващ миг, който ще обърне американския народ още по-категорично против президента, не съм сигурен дали това ще се случи ", сподели стратегът на демократите Джим Манли.

Републиканците, наподобява, са имали разпореждане от управлението си да не подхващат опасности, сподели той. " Но защото чуванията минаха добре за демократите, не чакам и отсега нататък да е по този начин ", добави Манли. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР