Конгресмени републиканци са поискали от американския президент Доналд Тръмп да

...
Конгресмени републиканци са поискали от американския президент Доналд Тръмп да
Коментари Харесай

Републиканци искат Тръмп да помилва Сноудън

Конгресмени републиканци са поискали от американския президент Доналд Тръмп да помилва Едуард Сноудън, предават международните информационни организации.

Сред тях са сенатор Ранд Пол и представителят Мат Гаец. Роджър Стоун, който неотдавна бе опрощение от президента, също се причисли към тях в настояването им.

Според тях, Сноудън е бил преследван незаслужено.

"Той разкри, че Джеймс Клапър, най-високопоставеният и най-могъщият разузнавач в света, е шпионирал американци и ни е излъгал за това ", декларира Ранд Пол. "Така че мисля, че това, което Сноудън направи, беше услуга на американците и той би трябвало да бъде опрощение. "
По-рано този месец Ранд към този момент разгласи, че Сноудън не би трябвало да се смята за изменник на Съединени американски щати.

Припомняме, че Сноудън, който живее в Русия през последните седем години разгласи през ноември, че с бременната му брачна половинка подават документи за съветско поданство.

Адвокатът на Сноудън Анатолий Кучерена разгласи през октомври, че американецът е получил непрекъснато местопребиваване.

Бившият чиновник на Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати разкри американска стратегия за всеобщо следене преди да избяга от страната през 2013 година Той първо се скри в Хонконг, а след това в Русия.

37-годишният Сноудън е търсен от американските управляващи.

Тръмп помилва доста хора малко преди края на мандата си. Сред тях и негови някогашни доближени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР