Конгресмени от Демократическата партия изпратиха писмо до директорката на националното

...
Конгресмени от Демократическата партия изпратиха писмо до директорката на националното
Коментари Харесай

Тръмп заподозрян като заплаха за сигурността

Конгресмени от Демократическата партия изпратиха писмо до директорката на националното разузнаване на Съединени американски щати Еврил Хейнс с молба да реши дали някогашният президент Доналд Тръмп е навредил на националната сигурност, като е съхранявал секретни държавни документи в имението си във Флорида, оповестиха медиите в Съединени американски щати.

Срещу Тръмп се води следствие за нарушавания на закона за шпионажа. След съответната правосъдна заповед сътрудници на ФБР претърсиха имението Мар-а-Лаго в петък и иззеха 11 кутии с класифицирани документи, някои от които с гриф " строго секретно ". Според закона Тръмп е трябвало да върне такива документи на съответните институции, откакто бе заменен от Джо Байдън на 20 януари 2020 година

В същото време стана ясно, че юрист на Тръмп е подписал през юни документ, в който се заявява, че всички класифицирани материали, държани в имението на Тръмп Мар-а-Лаго, са били върнати на държавното управление, заяви в. " Ню Йорк таймс ". Декларацията е била подписана, откакто високопоставеният чиновник по сигурността в Министерството на правораздаването Джей Брат е посетил на 3 юни имението в Южна Флорида. Той се е срещнал с двама юристи на Тръмп, с цел да разиска предаването на документи, съдържаща класифицирана информация.

Наличието на документ, подписан от юрист на експрезидента, допуска, че Тръмп и екипът му може да не са споделили всичко за документите, държани в имението, показва " Ню Йорк таймс ". Тейлър Будоуич, представител на Тръмп, разкритикува обиска на ФБР като част от още един " изфабрикуван от демократите лов на вещици ".

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР