Конгресменът Том Емър, представителят на мнозинството в Камарата на представителите,

...
Конгресменът Том Емър, представителят на мнозинството в Камарата на представителите,
Коментари Харесай

Кой е конгресменът Том Емър, номинираният за нов говорител на Републиканската партия?

Конгресменът Том Емър, представителят на болшинството в Камарата на представителите, чиято кандидатура за ръководител на Камарата на представителите беше сложена под непосредствена заплаха във вторник следобяд, се опита да балансира от време на време умерения резултат от гласуването, до момента в който се опитваше да се хареса на подкрепящата Доналд Тръмп основа на Републиканската партия.

Републиканецът от Минесота се появи във вторник следобяд като нов претендент за ръководител на републиканците в Камарата на представителите в конкуренцията за правоприемник на Кевин Маккарти. Но с съвсем фино болшинство от Републиканската партия в Камарата на представителите, Емер може да си разреши да загуби единствено четирима републиканци, а 26 гласоподаваха срещу него при закрити порти. И макар телефонния диалог с Тръмп през уикенда, някогашният президент разгласява отрицателни известия за Емер в своята платформа Truth Social през последните дни.

Няколко републиканци, които се опълчват на Емер, споделиха пред CNN във вторник, че няма да трансформират позицията си и приканват за нов претендент.

Емер неотдавна беше подложен на критика от дясното крило на Републиканската конференция, наред с други неща, че гласоподава за двупартийния закон за отбягване на несъблюдение на задължения и за кодифициране на еднополовите бракове.

Може би най-важното е, че той гласоподава за засвидетелствуване на резултатите от президентските избори през 2020 година, очевидно отменяне на постоянно повтаряните неистини на Тръмп, че резултатите са нелегитимни.

Но Емер има история на поддръжка на някогашния президент. В изявленията и обществени мнения, прегледани от KFile на CNN преди гласуването за оратор, Емер също отхвърли да каже, че Джо Байдън е спечелил изборите и подлага на критика пресата, че е свикала конкуренцията след изборите през 2020 година

Депутатът от Минесота беше определен за първи път в Конгреса през 2014 година и стана болшинство по-рано тази година. Емер, който загуби конкуренцията за губернатор на Минесота през 2010 година, беше представител на щата от 2004-2008 година Той взе участие в комисията по финансовите услуги на Камарата на представителите.

Като бич на болшинството, Емер има опит в поддържането на тясното болшинство на Републиканската партия. Републиканският представител Патрик Макхенри, който сега е краткотрайно изпълняващ длъжността ръководител на Камарата на представителите, сподели пред CNN през януари, че Емер е оказал помощ за завършването на договарянията сред 20-те хардлайнери и кабинета на ръководителя, които в последна сметка са спечелили чукчето на Маккарти след 15 гласувания.

Маккарти поддържа републиканеца от Минесота за ръководител и прикани конференцията да го избере до края на седмицата.

„ Това не е време за опит като преподавател. Том щеше да може да влезе в работата и да я свърши на първия ден “, сподели той в неделното предаване „ Среща с пресата “ на NBC.

Скоро откакто Маккарти загуби поста на представител, някои членове издигнаха Емер като кандидат, само че той бързо се сплоти към водача на болшинството в Камарата на представителите Стив Скализ, който по-късно отпадна, откакто Републиканската партия не съумя да се сплоти към него.

Представителят от Южна Каролина Ралф Норман, член на Групата за независимост на Камарата на представителите, означи, че макар че „ не е склонен с това гласоподаване “, имайки поради решението на Емер да удостовери изборите през 2020 година, той сподели пред CNN, че към момента не е изключил поддръжката Емер.

„ Доверието е нещо, което хората търсят “, сподели Норман и добави: „ Том е почтен. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР