Конгресменът Майк Джонсън, най-новият кандидат на републиканците за следващ председател

...
Конгресменът Майк Джонсън, най-новият кандидат на републиканците за следващ председател
Коментари Харесай

Кой е конгресменът Майк Джонсън, последният номиниран за говорител на Републиканската партия?

Конгресменът Майк Джонсън, най-новият претендент на републиканците за идващ ръководител на Камарата на представителите, беше очевиден покровител на някогашния президент Доналд Тръмп и беше основна фигура в Конгреса в несполучливите опити за анулация на изборите през 2020 година

Републиканецът от Луизиана, който е заместник-комшик на Републиканската партия и заместник-председател на републиканската конференция в Камарата на представителите, беше определен за първи път в Камарата през 2016 година Адвокат с акцент върху конституционното право, Джонсън се причисли към група републиканци в Камарата, които гласоподаваха за поддържане на възражението електорални гласове на 6 януари 2021 година По време на първия развой за импийчмънт на Тръмп през януари 2020 година Джонсън, дружно с група други законодатели от Републиканската партия, изпълняваха значително церемониална роля в екипа на Тръмп по импийчмънт в Сената.

Джонсън също по този начин изпрати имейл от персонален имейл акаунт през 2020 година до всеки републиканец в Камарата на представителите с искане за подписи за amicus brief в дълготрайния правосъден развой в Тексас, който желае да анулира гласовете на електоралните колегии от голям брой щати.

След като изборите бяха свикани в интерес на Джо Байдън на 7 ноември 2020 година, Джонсън разгласява в X, тогава прочут като Twitter, „ Току-що се обадих на президента Тръмп, с цел да кажа това: „ Бъдете мощни и продължавайте да се борите, сър! Нацията зависи от вашата увереност. Трябва да изчерпим всяко налично правно средство за отбрана, с цел да възстановим доверието на американците в честността на нашата изборна система. “

Въпреки че Тръмп сподели, че няма да поддържа никого в конкуренцията за оратора в сряда, той поддържа Джонсън в обява в Truth Social.

„ През 2024 година ще имаме още по-голяма и по-важна ПОБЕДА! Моето мощно ПРЕДЛОЖЕНИЕ е да се присъедините към водещия претендент, Майк Джонсън, и да го НАПРАВИТЕ БЪРЗО! “ Тръмп разгласява.

Джонсън служи в правосъдния комитет и комитета по въоръжените сили. Той е и някогашен ръководител на Републиканската комисия по проучване.

След като получи тапия по бизнес администрация от Държавния университет на Луизиана и докторска степен по право от Правния център на Пол М. Хебърт, Джонсън пое ролята на професор в лицей и закостенял радиоводещ. Той стартира политическата си кариера в законодателния орган на Луизиана, където служи от 2015 до 2017 година, преди да бъде определен в Конгреса в Четвърти окръг на Луизиана.

Конгресменът Кевин Херн, републиканец от Оклахома, който ръководи авторитетния републикански комитет за проучване, отпадна от конкуренцията за представител във вторник вечерта и поддържа Джонсън.

„ Искам всички да знаят, че това съревнование е стигнало до точката, в която е станало полуда. Това е повече за хората сега, в сравнение с би трябвало да бъде “, сподели той. „ Това би трябвало да е за Америка и величието на Америка. За това се отдръпнах и хвърлих цялата си поддръжка зад Майк Джонсън. Мисля, че той би бил страховит оратор.

Победата на Джонсън в конкуренцията с скрито гласоподаване за номиниран за ръководител на Републиканската конференция на Камарата на представителите последва решението на представителя на Минесота Том Емър да отпадне от конкуренцията часове откакто републиканците го избраха за номиниран след опозиция от десния фланг на конференцията и неодобрение от Тръмп. Представителите Стив Скализ и Джим Джордан също отпаднаха, откакто по-рано желаеха чукчето на оратора.

Джонсън се причисли към конкуренцията за представител в съботна обява в X, прочут преди като Twitter.

„ Бях преклонен да имам толкоз доста членове от цялата ни Конференция, с цел да ме насърчат да диря номинацията за представител. До през вчерашния ден в никакъв случай не се бях свързвал с нито един човек за това и в никакъв случай преди не съм се стремял към офиса “, сподели той в изпратено писмо. „ Въпреки това, след доста молебствия и размисли, в този момент приближавам напред. “

Джак Форест и Кристен Холмс от CNN способстваха за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР