Конгресът на социалистите започна със скандал, обвинения за революции и

...
Конгресът на социалистите започна със скандал, обвинения за революции и
Коментари Харесай

Конгресът на БСП започна със скандал и искане са оставка на Нинова

Конгресът на социалистите стартира със скандал, обвинявания за революции и викания за оставката на Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В началото на съвещанието на делегатите не беше раздаден импортиран от Сергей Станишев, Георги Пирински, Велислава Дърева, Атанас Мерджанов, Валери Жаблянов и други план за резолюция, в който се предвиждаше оставката на Нинова. Това провокира недоволството на Валери Жаблянов, който упрекна управлението в цензура. “Нали за това сме се събрали, с цел да разясняваме ориста на партията. Във импортираната резолюция се желае конгресът да установи оставката на Нинова ”, разяснява Жаблянов.

Евродепутатът Петър Витанов също се разгласи срещу водача на партията Корнелия Нинова. “Докога ще се преструваме, че вървим по верния път, до момента в който сме изгубили посоката, докога ще се оправдаване за оправдаване за неуспехите си. Вината я носим всички, само че постоянно водачът носи отговорността. Истинският водач умее да печели борби, само че умее и да предава резултата. Когато нямате героизъм след съвсем една разпродажба, тогава идва революцията и съпротивата. Искам първа точка от дневния ред да бъде преустановяване на пълномощията на ръководителя ”, съобщи още Витанов. “Около 9 делегати са отстранени и са пуснали тъжба да им се възвърне правото да участват на конгреса, тъй като това е срещу устава. Не може Националният съвет да трансформира решение на конференциите ”, сподели Петър Мутафчиев.

Румен Гечев пък се опълчи на вътрешната съпротива. “Как си представяте през целия ден да обсъждаме въпроса за водача, а кой ще съставлява партията на изборите. Това е опит за атентат против Българска социалистическа партия за изборите и няма по какъв начин да мине ”, акцентира още Гечев.

“Това го чухме и през април, и през юни. Обръщам се към управлението - тогава вие спечелихте конгрес, а Българска социалистическа партия загуби избори. Сега ви приканвам - откажете се да печелите този конгрес, с цел да може Българска социалистическа партия да завоюва изборите ”, разяснява и Крум Зарков, длъжностен правосъден министър и член на Българска социалистическа партия.

Последва изказване от страна на Нинова, само че то бе прекратено от викания за нейната оставка. “Ръководството твърди, че някои от членовете на Българска социалистическа партия са отстранени, няма никакви хипотези за тяхното премахване. За следващ път се вършат опити за операция, замяна на гласа на партията ”, това съобщи за БГНЕС Атанас Атанасов от младежката организация на Българска социалистическа партия. “Има планувана подписка с искане за преустановяване на мандата на Нинова, ние желаеме тя да се отдръпна от поста, партията да се консолидира и да тръгнем към избори, тъй като виждате какво се случва с партията - вървим надолу с всеки избор. Още повече първоначално, при първото броене на присъстващите на конгреса, видяхте, че бяхме 550 души, а при второто, след 5 минути, бяхме към този момент 800, явно е желанието от страна на управлението за замяна на гласа на делегатите. Това е неприемливо ”, разяснява още Атанасов.

Евродепутатът Сергей Станишев също прикани оставката на Нинова да бъде призната и даде своя автограф в предложение до управлението за оставката на Нинова.

БГНЕС напомня, че защитата на конгреса на Българска социалистическа партия не позволи Кирил Добрев в залата. " Разбрахме, че Българска социалистическа партия не почита решенията на съда, и в този момент към този момент кара по партийните правила, които се оказват над държавните ", разяснява Добрев. Това е една сага, която се развива към този момент 17 години. " Искам да запитвам за какво не се почитат решенията на общинските конференции ", добави Добрев./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР