Конгресът на САЩ значително промени плановете за изграждане на нови

...
Конгресът на САЩ значително промени плановете за изграждане на нови
Коментари Харесай

Защо Конгресът на САЩ иска флот, който е нежелан от ВМФ на страната

Конгресът на Съединени американски щати доста промени проектите за създаване на нови военни кораби и графиците за извеждане от употреба на остарелите.

На 15 декември порталът American Defense News излезе с обява на конгресмена Роб Уитман под заглавие „ Конгресът строи по-силен флот от Военноморски сили “. Редица детайлности в тази обява са пропуснати, с цел да се разбере по-добре настоящата позиция на американския флот.

Конгресът на Съединени американски щати в позицията си изхожда от съответна цел, съгласно оценката на някогашния началник на Индо-тихоокеанското командване адмирал Филип Дейвидсън, че Китай най-вероятно ще се стреми към насилствена реинтеграция на Тайван до 2027 година Следователно „ цялата конструкция на Военноморски сили би трябвало да бъде усъвършенствана, с цел да удържи спора сега на нашата най-голяма накърнимост “.

„ Нашият президент би трябвало да има благоприятни условия да отговори вярно на тази рецесия, - сподели конгресменът Роб Уитман, член на подкомисията по военноморските сили. - „ Конгресът има вяра, че Съединените щати заслужават мощен флот, който може да отбрани нашите ползи и да възпира нашите съперници в този миг на най-голяма накърнимост. Ние също по този начин имаме вяра, че нашите сили би трябвало да могат да завоюват спора, в случай че сдържането не даде резултат.

- написа той.

По тази причина Конгресът отхвърли настояването на американския флот за извеждане от употреба на кораби с малко оставащ живот, само че оборудвани с съвременни бойни системи. Това решение на Конгреса е в несъгласие с неотдавнашните мнения на американския министър на флота ( граждански ) Карлос дел Торо, че конгресмените поддържат извеждането от употреба на крайцерите.

В реалност Конгресът предотврати извеждането от употреба на редица кораби, в това число ракетния крайцер Vicksburg. Военноморските сили също от дълго време желаят да изведат от употреба петте крайцера от клас Тикондерога (многократно възпрепятствани от Конгреса), дружно с два експедиционни транспортни дока и две атакуващи подводници от клас Лос Анджелис.

По същите аргументи беше отказано отписването на десантни кораби, чиято възраст наближава 35-40 години, както и крайбрежни бойни кораби от вида " Свобода " /Freedom/. Всъщност американският флот искаше да се отърве от 9-те кораба Freedom по основателна причина, макар че още 6 от тези кораби са в разнообразни стадии на строителство. Оказва се, че корабите от плана Freedom имат настоящ съперник – „ Независимост “ /Independence/, и макар че и двата са скъпи за употреба заради мощната взаимозависимост от частни контрактни техници за поддръжка, управлението на Военноморски сили искаше да избере Independence и „ да преглежда „ Freedom “ като изгубена стойност от 4,5 милиарда $ “. Работата е в това, че корабите от вида Freedom изискват съвсем непрекъснат ремонт на развалени комбиниращи механизми...

Съединителят на тези кораби неведнъж се поврежда, което принуди Военноморски сили да ограничи скоростта за всички кораби от плана Freedom до 34 възела, макар че главното преимущество на структурата им беше способността на корабите да доближават скорости над 40 възела. Ограничението на скоростта ще остане в действие, до момента в който не бъдат инсталирани по-твърди опорни лагери на всеки корабен елемент. Първият ремонт, осъществен на кораба «Minneapolis-St. Paul» предходната година лиши шест месеца.

Конгресът е подготвен да построи повече кораби, в сравнение с флотът предлага, защото има повече доверие в американската корабостроителна индустриална база. Ръководството на Военноморски сили предложи да се откаже от модернизацията на крайцерите от клас Ticonderoga в интерес на построяването на нови разрушители от клас Arleigh Burke, защото по мнението му промишлеността не е подготвена да строи три такива кораба годишно. Въпреки това, конгресменът Уитман има вяра, че има задоволително индустриален потенциал, а ВМФ също на вятъра отхвърлят проектите за разширение на индустриалната база за фрегати Constellation.

В същото време негласният проблем на Военноморски сили на Съединени американски щати е явен: преди 20 години числеността на Военноморски сили беше 383 000 души, а в този момент е 346 000, като се възнамерява да се усили до 349 000 до 2025 година Преди няколко години управлението на Военноморски сили обществено съобщи, че на флота липсват 6200 моряци.

Резервът на Военноморски сили за 20 години е намалял още повече - от 80 хиляди души на 60 хиляди. Около 80% от американците на военна възраст са негодни за военна работа заради затлъстяване, престъпни досиета и други спънки, а останалите се конкурират с частния бранш на пазара на труда.

Така че тази година на Военноморските сили се наложи да покачат възрастта за назначение от 39 на 41, както и да се примирят с рекордното намаляване на резултатите на новобранците на общоприетия тест за работа на въоръжените сили на Съединени американски щати.

Дали Конгресът ще успее да приготви Военноморски сили на Съединени американски щати за опълчване на Военноморски сили на Китай, евентуално ще забележим в близко бъдеще, само че към този момент е явно, че управлението на Военноморски сили не е готово за сходна вероятност.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР