Конгресът на САЩ разбира, че на Въоръжените сили на Украйна

...
Конгресът на САЩ разбира, че на Въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

The Hill: До отстъплението на Украйна остават още няколко седмици

Конгресът на Съединени американски щати схваща, че на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) остават няколко седмици, преди да се отдръпват от позициите си. В тази връзка двама членове на Камарата на представителите - републиканецът Брайън Фицпатрик и демократът Джаред Голдън - приканват сътрудниците си да поддържат различен вид на законопроекта за задграничната помощ, написа американският вестник The Hill, цитиран от Фокус.

Одобреният от Сената законопроект за помощ за Украйна, Израел и Тайван е в застой в Камарата от седмици и високопоставени членове на Демократическата партия в този момент обмислят потреблението на процедура, която ще заобиколи комисиите и ръководителя при гласуването. Въпреки това, съгласно Голдън, тези старания надали ще съумеят, а помощта на Украйна е нужна неотложно.

Законопроектът за " орязване " ще разпредели 66,32 милиарда $ за Министерството на защитата на Съединени американски щати, в това число почти 47 милиарда $ за Украйна, 10 милиарда $ за Израел, пет милиарда $ за Индотихоокеанския район и два милиарда $ за поддръжка на интервенциите на Централното командване на Съединени американски щати в Близкия Изток. Документът съдържа и разпореждания за отбрана на границата с Мексико. Конгресмените възнамеряват просторен развой на изменение на плана, с цел да останат удовлетворени всички страни.

" След няколко седмици Украйна ще отстъпи забележителна територия и не можем да позволим на Русия да завоюва ", предизвести един от членовете на Камарата на представителите на Съединени американски щати по отношение на спешността на вземането на решение.

Украйна удостовери за евакуиране от две села край Авдеевка



На фронта в Донбас съветските войски са напреднали с към 5 километра за последните 10 дни, откогато превзеха украинския град Авдеевка, предава " Ройтерс ".

Днес украински боен представител удостовери за евакуиране на украинците от укрепените села Степове и Северне, ситуирани северозападно и западно от Авдеевка, предава БНР. 

Руското министерство на защитата се похвали, че войските му за първи път са унищожили танк американски танк " Ейбрамс ". Украинската войска получи стеснен брой такива танкове предишния септември - преди към пет месеца.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР