Конгресът на Международната федерация по хокей на лед утвърди нови

...
Конгресът на Международната федерация по хокей на лед утвърди нови
Коментари Харесай

Утвърдиха нови дати на световното първенство по хокей

Конгресът на Международната федерация по хокей на лед утвърди нови дати на международното състезание за мъже през 2021 година. Шампионатът ще се състои в Латвия и Беларус от 21 май до 6 юни, а мачовете ще се играят в Рига и Минск.

В група А (в Минск) ще бъдат тимовете на Русия, Швеция, Чехия, Швейцария, Словакия, Дания, Беларус и Англия, а в група В (Рига) ще играят Канада, Финландия, Съединени американски щати, Германия, Латвия, Норвегия, Италия и Казахстан. Първоначално шампионата беше планувано от 7 до 23 май.

През 2022-а година международното състезание ще се състои в Тампере и Хелзинки (Финландия), през 2023-а в Санкт Петербург (Русия), през 2024-а в Прага и Острава (Чехия), а през 2025-а в Швеция и Дания. Тази година международното състезание беше планувано за май в Цюрих и Лозана (Швейцария), само че беше анулирано поради пандемията от ковид.

Конгресът взе решения и за редица други шампионати през 2021 година. Женското международно състезание ще се организира в Канада от 7 до 17 април, юношеското международно състезание до 18 години в Съединени американски щати от 15 до 25 април, международното състезание за девойки до 18 години в Швеция от 5 до 12 януари.

Мъжките и женските международни шампионати в по-ниските дивизии, които бяха планувани напролет на 2020-а, ще запазят местата си на осъществяване. Единственото изключение е група А от втора дивизия за мъже и група В от първа дивизия за дами - те ще се проведат в Пекин и ще бъдат тестови надпревари за идните зимни олимпийски игри през 2022 година. Квалификацията за олимпийски игри при мъжете е отсрочена за 26-29 август 2021 година и ще се организира в Латвия, Норвегия и Словакия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР