Конгресът на Китайската комунистическа партия ще започне на 16 октомври,

...
Конгресът на Китайската комунистическа партия ще започне на 16 октомври,
Коментари Харесай

Пекин обяви кога ще се състои Конгресът на Китайската комунистическа партия

Конгресът на Китайската комунистическа партия ще стартира на 16 октомври, предадоха международните организации, като се позоваха на китайски държавни медии.

Това е решаваща среща на партията, на която се чака китайският президент Си Цзинпин да получи трети мандат отпред ѝ и затова отпред на страната. Това ще бъде двадесетият конгрес от основаването на Китайската комунистическа партия през 1921 година Очаква се по време на него да има и промени в състава на Постоянния комитет на Политическото бюро на партията - един всесилен седемчленен орган, който държи властта в Китай.

Според неписаните обичаи част от актуалните членове на Постоянния комитет на Политическото бюро са достигнали възрастта за пенсиониране.

Общото заседание на Китайската комунистическа партия, което ще се събере на конгрес на 16 октомври, наброява пък 2300 делегати.

По време на предходния конгрес през 2017 година мислите и позициите на Си Цзинпин бяха включени в основополагащите партийни документи. Няколко месеца по-късно Конституцията на Китай бе изменена, с цел да се отстрани лимитът от два президентски мандата. И по този начин на доктрина Си Цзинпин в този момент може да ръководи страната до живот.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР