Конгресът на депутатите (долната камара на парламента) на Испания окончателно

...
Конгресът на депутатите (долната камара на парламента) на Испания окончателно
Коментари Харесай

Испания разреши евтаназията

Конгресът на депутатите (долната камара на парламента) на Испания дефинитивно утвърди законопроект, регламентиращ провеждането на евтаназия в страната. Гласуването беше излъчено на уеб страницата на камарата.

Инициативата, ръководена от Испанската социалистическа трудова партия, беше подкрепена от 202 всред 350 парламентаристи. Очаква се тя да влезе в действие след три месеца.

Законът има за цел да контролира правото на евтаназия за неизлечимо заболели хора или страдащи от съществено, хронично и увреждащо заболяване, което предизвиква " непоносими физически или душевен премеждия “, без опция за изцеление или усъвършенстване.

Според самодейността пълновръстен жител на Испания или подобен, който има позволение за престояване в страната, може да изиска евтаназия. Това решение би трябвало да бъде взето единствено от самия пациент и той ще би трябвало да удостовери желанието си най-малко четири пъти по време на процеса на разглеждане на настояването. Освен това когато и да е човек ще може да отдръпна заявката си или да изиска пролонгация. Искането ще бъде оценено от лекари, както и от специфична комисия, която следи за спазването на закона.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР