Конгресът на БСП ще се проведе на 26 януари. Това

...
Конгресът на БСП ще се проведе на 26 януари. Това
Коментари Харесай

Червен конгрес на 26 януари

Конгресът на Българска социалистическа партия ще се организира на 26 януари. Това реши пленумът на алените, който се организира сега на " Позитано " 20. Противно на упованията вътрешната съпротива не изиска промени в устава, които да върнат избора на водач от конгреса, а не от всички партийни членове с директен избор посредством бюлетини, както планува сега партийният закон. " Откакто Българска социалистическа партия съществува, тя се сплотява, когато нейни членове са атакувани. В такива обстановки вътрешната съпротива притихва ", разясниха членове на Националния съвет. Те визираха офанзивата на Строителната камара към соцдепутатите Елена Йончева, Георги Свиленски, Крум Зарков и Христо Проданов и настояването на основния прокурор Сотир Цацаров за събаряне имунитетите на Йончева и Георги Михайлов.

Преглъщайки всички вътрешни разлики, социалистите излязоха с декларация в отбрана на своите. Тя бе наречена декларация в отбрана на правата на жителите. „ Народно събрание на Българска социалистическа партия се обръща към институциите и жителите на републиката с гледище да проявят интензивност за опазването на главните цивилен и човешки права, залегнали в българската Конституция ", се споделя в документа.

Още на предходното съвещание на Националния съвет по предложение на Димитър Дъбов пленумът насрочи конгреса за януари. Днес бе избрана единствено точната дата на провеждането му по предложение на ИБ на Българска социалистическа партия. Аргументът беше, че 15 декември не е подобаваща дата, защото хората се стягат за коледните празници. Освен това се оказало, че Зала 1 на НДК е свободна единствено за един ден, а социалистите заседават нормално по два конгресни дни.

В момента социалистите спорят по най-горещата тематика - в. " Дума " и избора на основния му редактор, откакто против него скочиха над 50 от водещите фигури в партията с нарочна подписка. Самият Йордан Мичев разяснява в " Офанзива " пред Канал 3 преди седмица, че крайната цел е офанзива по отношение на водача.

Очаквайте детайлности !
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР