Конгресът на БСП отказа да гласува почивка, за да може

...
Конгресът на БСП отказа да гласува почивка, за да може
Коментари Харесай

Конгресът на БСП отказа да отиде на инаугурацията на президента

Конгресът на Българска социалистическа партия отхвърли да гласоподава отмора, с цел да може социалистите, които желаят, да участват на церемонията по встъпване в служба на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова. 384 от делегатите гласоподаваха " срещу ", а 111 се въздържаха.

Прекъсване на конгреса, с цел да се причислят към церемонията, желаеха с вота си 138 социалисти. Соцлидерката Корнелия Нинова не взе участие в гласуването, само че срещу почивката се разгласи водещият на съвещанието на 50-ия конгрес Георги Свиленски.

Предложението за отмора направиха Светлана Шаренкова и Весела Лечева. И двете укориха соцръководството, че не е трансформирало графика и датата на конгреса, при все, че е имало задоволително време за това.

" Имахте време цялото управление да измененията графика и датата ", съобщи Лечева и подсети, че от 1992 насам встъпването в служба на българския президент се организира на тази дата. " Малко са ни мотивите за горделивост и наслада на Българска социалистическа партия през последните години, тъй че би трябвало да дадем опция на нашите членове да бъдат съпричастни с инагурацията ", съобщи Лечева.

Свиленски отвърна, че всички се гордеят с успеха на Радев и Йотова, само че в случай че гласоподават два часа спиране за отмора, щели да заседават до 20.00 часа вечерта.

Той оправда отхвърли да се гласоподава отмора с довода, че всеки, който изиска, можело да отиде на церемонията.

Поздрав към конгреса на Българска социалистическа партия насочи на видеозапис министър председателят Кирил Петков.

" Искам да ви благодаря за работата през последния месец и половина. Заедно имам вяра, че ще оправим ",каза той във връзка общото им желание " да изтръгнат корупцията ". " Пожелавам ви сполучлива работа на днешния конгрес и дружно ще успеем да осъществим обещанията ", сподели Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР