Конгресът на БФС на 18 март би трябвало да е

...
Конгресът на БФС на 18 март би трябвало да е
Коментари Харесай

БФС отряза Бербатов. Но ще бъде ли конгресът изборен?

Конгресът на БФС на 18 март би трябвало да е избирателен, стана ясно след днешното съвещание на Изпълкома на БФС. Първоначално не изглеждаше да е по този начин, поради криптираните послания от страна на застаналия пред публицистите президент на централата Борислав Михайлов.

Той отхвърли да дава отговор повече " на по този начин наречения предприемчив комитет ",визирайки Димитър Бербатов и неговия екип. Бербо и компания желаеха изборно съвещание и бяха внесли подписка в ИК, която не бе почетена, а " призната за сведение ".

А това е по този начин, защото " още на 8 септември м.г. на свое съвещание Изпълнителният комитет гласоподава решение за привикване на Конгрес на същата дата и с еднакъв дневен ред, което е отразено в Търговския указател на 14 септември 2021 година Поканата и дневният ред на Общото заседание са общодостъпни и настоящи ", както гласи публично известие на БФС.

Което значи, че избор на президент и ИК са били планувани, както се твърдеше още предходната година, за март 2022 година Припомняме, че конгресът предходната есен беше извенръден - призован от съда.

Михайлов се подразни на въпросите на бТВ за конгреса, вписването на управителните органи в ТР и така нататък Той няколко пъти отговори нервно.

" Вие не сте наясно. На 8 септември предходната година Изпълкомът е свикал Конгрес за 18 март. На 14 септември е оповестено на страницата на Агенция по вписвания. Има покана, на тази сподели написа дневният ред, тъй че всеки един от вас може да се запознае. Той е еднакъв ", рече Михайлов.
Ако това е истина, излиза, че дневният ред на съвещанието е следният:
1. Разглеждане на тъжби до конгреса на БФС.

2. Отчет на Изпълнителния комитет на БФС за периода на мандата 2018 - 2022 година

3. Програма на БФС за развиването на футбола за периода на мандата 2022 - 2026 година

4. Приемане на членове на БФС.

5. Изключвнане на членове на БФС.

6. Изменения и допълнения на Устава на БФС.

7. Проект на бюджет на БФС за интервала 2022 - 2026 година

8. Освобождаване на Президента на БФС. Освобождаване на членовете на ИК на БФС.

9. Избор на Президент на БФС.

10. Избор на членове на Изпълнителния комитет на БФС.



" Тя е копи-пейст на същата, която е в комерсиалния указател и повече няма да давам отговор, добави Боби на запитване за подписката на опозиционерите с посочения там дневен ред. - Има конгрес на 18 март, може да прочетете дневния ред. Няма нито един изключен клуб, не знам къде ги чувате тия неща. Нека да бъдем по-диалогични, по-коректни и да спрем с фалшив новините, тъй като за никой не е окей, минимум за футбола ".

Ясен Петров остава селекционер на националния тим, задействана е уговорка в контракта му. Поставена му е цел, а и той си я е сложил самичък - първо място в групата в Лигата на нациите.

Първият ни отбор ще гостува за няколко дни в Доха, Катар в края на март. На 26-ия България играе с домакина на Световното тази година, а три дни по-късно и с Хърватия.

Съдийската комисия има нов началник и е това е някогашният първокласен маджарски рефер Виктор Касай. Очаква се той да дойде още през днешния ден, а на следващия ден да даде конференция. Договорът му е за година и половина. Касай няколко години бе измежду най-хубавите арбитри в света.

Офицализирано беше и назначението на Георги Иванов-Гонзо за механически шеф. Той ще е " оперативна фигура " и ще е директно зависещ на президента на съюза.

И още от днешното съвещание на ИК:

Изпълнителният комитет утвърди и разпределението на сумите по програмата „ Солидарност “ на УЕФА за сезон 2020/2021 година, които ще доближат до клубовете с месец по-рано от плануваното. Всеки клуб от ППЛ ще получи по 40 хиляди евро, представителите на ВПЛ по 15 хиляди евро, а участниците в Трета лига – по 1210 евро.

Членовете на ИК бяха осведомени и с разпределението и на втория транш от контракта за телевизионните права, съгласно който участниците в ППЛ ще разпределят между тях сумата от 1 080 000 лв., се споделя на формалния уебсайт на БФС.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР