Конгрес за избор на нов президент на Българския футболен съюз

...
Конгрес за избор на нов президент на Българския футболен съюз
Коментари Харесай

БФС отмени конгреса за избор на президент на 18 март

Конгрес за избор на нов президент на Българския футболен съюз няма да се състои на 18 март. Това стана ясно след съвещание на Изпълнителния комитет на централата през днешния ден (1 март).

На 18 март трябваше да се състои постоянен избирателен Конгрес. Той беше назначен още в края на 2021 година В следствие обаче се организира изключително събиране на клубовете на 12 октомври, назначено след разглеждане на съда. Настоящият президент на БФС Борислав Михайлов беше избран отново, а главният му съперник Димитър Бербатов апелира решенията с претенцията, че е трябвало да се организира бараж.
Именно правосъдните разногласия и отводът досега резултатите от предходните изключителни избори да бъдат законно вписани поради няколко тъжби, са в основата на решението на БФС на 18 март да няма конгрес.
"Никога не съм се опитвал нито аз, нито моите сътрудници да вкараме напрежение във футбола. Напрежението се вкарва от една група хора, които считат, че непременно би трябвало да застанат отпред на футболния съюз. Ние работим по закон. Конгрес има, конгрес се печели. Извънреден конгрес се привиква от съда, печели се. Трябва да изчакаме. Който вкарва футбола и футболния съюз в Параграф 22 не е Боби Михайлов сигурно. Всички ни посъветваха да не взимаме решения, които във времето може да се окажат противозаконни. Винаги съдът може да излезе с друго решение за конгрес. За страдание войната стигна покрай нас, само че аз война във футбола няма да позволи. ", сподели Михайлов.

За сходен сюжети сигнализираха още преди месец от щаба на Димитър Бербатов.

На конференцията през днешния ден Борислав Михайлов разгласи, че клубовете не трябва да се тормозят, а от БФС са създали тактика за развиване на българския футбол.


Снимка: Lap.bg
"Първо, конгресът няма мотив да бъде избирателен. Нито по закон, нито по правилник. Преди няколко месеца имаше конгрес, който беше избирателен. Затова и в този момент този го отменихме, тъй като няма да има учредения решенията му да се одобряват, защото имаше различен конгрес преди няколко месеца. Бюджетът е 19 млн. лв.. Основните пари идват от УЕФА и ФИФА, от телевизионни права. В частта "общинска и държавна дотация " на този бюджет написа 0 ", разкри Михайлов.

Той е уверен, че няма да последва реакция от съперника му за поста Димитър Бербатов.


Снимка: Lap.bg
"Те вкараха футбола в това, в което сме в този момент. Очаквам позитивна реакция от клубовете и футболните хора в страната. Въпреки тежките юридически обстановки, ще се стараем всичко да е добре – да си върви шампионата, да си продължат мачовете. Имаме тактика за 4 години. Конгрес ще има, само че не можем да кажем по кое време, с цел да покажем тактиката на клубовете ", сподели актуалният президент на БФС.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР