Конго се бори от началото на годината да овладее най-мащабният

...
Конго се бори от началото на годината да овладее най-мащабният
Коментари Харесай

Нова форма на маймунската вариола откриха в Конго

Конго се бори от началото на годината да овладее най-мащабният до момента " гърмеж " на маймунска вариола и съгласно учени нова форма на болестта, открита в миньорски град, може да се популяризира по-лесно и бързо измежду хората, съобщи Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция. 

От януари до момента Конго оповестява за повече от 4500 евентуални случая на маймунска вариола (mpox) и за близо 300 смъртни случая, като числата са съвсем три пъти по-високи в съпоставяне със същия интервал предходната година съгласно Световната здравна организация.

Неотдавна Конго разгласи разпространяването на заболяването в страната за изключителна здравна обстановка.

Анализ на положението на пациентите, приети в болница сред октомври м.г. и януари тази година в Камитуга, в източната част на Конго, сочи, че последните генетични разновидности на mpox са резултат от продължаващото разпространяване на болестта измежду хората. Епидемичното разпространяване се следи в град, в който има малко контакти с диви животни, считани за естествения път за предаване на болестта.

Намираме се в нов стадий на маймунската вариола, сподели доктор Пласид Мбала-Кингебени, водещ създател на проучването, което скоро ще бъде предадено за издание. Мбала-Кингебени управлява лаборатория в Националния институт по биомедицински проучвания на Конго, където се изследва генетиката на заболяването.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР