Конгломератът от луксозни брандове LVMH на Бернар Арно се присъедини

...
Конгломератът от луксозни брандове LVMH на Бернар Арно се присъедини
Коментари Харесай

LVMH ще създаде медалите за Олимпиадата в Париж след спонсорска сделка за 150 млн. евро

Конгломератът от първокласни марки LVMH на Бернар Арно се причисли към спонсорите на Олимпийските игри в Париж през 2024 година, като договорката е за 150 млн. евро, съгласно източници на Vogue.

LVMH, в която влизат десетки световноизвестни марки от модата, козметиката, бижутерството и други, става премиум сътрудник на Олимпиадата - най-високото равнище на спонсорство, в което влизат още пет компании.

Това са банковата група BPCE, телекомуникационната компания Orange, енергийният оператор EDF, хипермаркетите Carrefour и фармацевтичната група Sanofi. LVMH е единственият производител на първокласни артикули в тази категория.

Групата и нейните подразделения ще показват другите аспекти от партньорството в месеците до началото на Олимпийските игри.

Vogue твърди, че към този момент има съглашение Berluti да облича френската делегация за разнообразни церемонии.



Потвърдено е и че бижутерийният бизнес на LVMH - Chaumet - ще направи дизайна на медалите за Олимпийските и Параолимпийските игри.

Moët Hennessy ще зарежда с виновност и питиета другите събития, които се случват редом с игрите, а Sephora ще е спонсор на предаването на олимпийския огън.

Tъй като Omega (част от групата Swatch) e определена за формален измервател на времената по време на Олимпиадата в Париж, часовникарският бизнес на LVMH няма да има опция за този вид продуктово позициониране в олимпийското спонсорство.

По време на игрите LVMH ще дава и финансова помощ и дрехи за определени спортисти - да вземем за пример за 21-годишния плувец, който неотдавна счупи последния останал самостоятелен връх на Майкъл Фелпс с победа на 400 м съчетано плуване.

Мащабът на договорката отразява и мястото на LVMH във френската стопанска система, разяснява Vogue. Най-големият първокласен конгломерат в света има 75 подразделения, измежду които Louis Vuitton, Dior, Loewe, Guerlain и Dom Pérignon, като стои преди всичко във френския борсов показател CAC 40 по пазарната си капитализация.

" Нашите фешън къщи са знак на Франция, на нейната грациозност, смелост и жанр. Затова е напълно естествено да предоставим поддръжката си за събитие, което ще сложи Франция - и изключително Париж - в центъра на вниманието по целия свят ", споделя основният изпълнителен шеф на LVMH Бернар Арно по време на представянето на спонсорската договорка.

LVMH финансираше и организационния комитет, който поддържаше кандидатурата на Париж за град-домакин на игрите.

Това е първата договорка, при която LVMH поддържа спортно събитие на равнище " група ", а не самостоятелни бизнеси - до момента Vuitton e финансирал Световната купа по ръгби във Франция, а Dior прави формалните костюми на футболистите от " Пари Сен Жермен ".

Откриващата гала на Олимпийските игри този път няма да се организира на стадион, а по крайбрежията на река Сена в центъра на Париж.

Financial Times правят оценка общите разноски за игрите в Париж на 8,8 милиарда евро, като взема поради и бюджета за инфраструктура и строителство на обекти като Олимпийското село. Предварителните оценки от 2017 година при поемането на семейството са били за 6,6 милиарда евро.

Около една трета от оперативния бюджет на уредниците (4,4 милиарда евро) се чака да се върне през продажба на билети и доходи от туристическия бранш. Останалите пари се обезпечават от спонсори и финансиране от Международния олимпийски комитет.

Изследване на Harris Interactive, поръчано от уредниците на Олимпиадата, демонстрира, че 72% от хората във Франция поддържат събитието макар разногласията към високите цени на билетите и подозренията за корупция.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР