Конфронтацията между Китай и САЩ е катастрофа както за тези

...
Конфронтацията между Китай и САЩ е катастрофа както за тези
Коментари Харесай

Си Дзинпин призова Китай и САЩ да се борят заедно срещу пандемията

Конфронтацията сред Китай и Съединени американски щати е злополука както за тези страни, по този начин и за целия свят. Китайският президент сподели това по време на телефонен диалог с американския президент Джо Байдън, написа ТАСС. „ Китайско-американското съдействие може да докара до доста значими събития, които ще бъдат от изгода както за двете страни, по този начин и за целия свят “, сподели той. И добави, че " борбата сред Китай и Съединени американски щати безспорно е злополука както за двете страни, по този начин и за целия свят “.
Според него, съдействието сред КНР и Съединени американски щати ще бъде от изгода и за двете страни, а битката ще навреди и на двете. Си Дзинпин означи, че китайско-американските връзки сега са на значим стадий. Както той уточни, насърчаването на здравословното и устойчиво развиване на китайско-американските връзки е общо очакване както за народите на двете страни, по този начин и за цялата интернационална общественост.„ Двете страни би трябвало да положат старания и да се придвижат една към друга, да се придържат към позицията на липса на борба и спор, взаимно почитание и взаимноизгодно съдействие, да се съсредоточат върху съдействието, да управляват разликите, да предизвикват здравословното, стабилно и устойчиво развиване на китайско-американските връзки, обезпечените изгоди за народите на двете страни ", сподели ръководителят на КНР.
 Си Дзинпин поздрави Байдън за успеха Си Дзинпин поздрави Байдън за успеха
Китайският президент Си Дзинпин е изпратил поздравления до Джо Байдън за успеха му в изборната конкуренция за Белия дом. Това съо...
Той уточни, че Китай и Съединени американски щати би трябвало да допринесат за световната битка против пандемията , възобновяване на международната стопанска система и да поддържат районния мир и непоклатимост. " В актуалната обстановка на цялостна неустановеност Китай и Съединени американски щати, като непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, носят специфични интернационалните отговорности и отговорности. Страните би трябвало да следват трендовете на времето, дружно да обезпечат мир и непоклатимост в Азия - Тихоокеански район, по целия свят ", заключи той. Си Дзинпин също прикани Вашингтон да възвърне разнообразни механизми за разговор, с цел да се схванат ясно желанията на другия и да се избегнат различия. " Трябва ясно да разграничим това, което съставлява противоречие, да го управляваме и направляваме. Ясно да разграничим какви изгоди има съдействието и да продължим по пътя на съдействието дружно ", сподели той, призовавайки Съединени американски щати да бъдат внимателни във връзка с Тайван, Синдзян и Хонконг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР