Конфликтът в Украйна няма да приключи, докато Западът не се

...
Конфликтът в Украйна няма да приключи, докато Западът не се
Коментари Харесай

Лавров: Конфликтът в Украйна няма да приключи, докато Западът не се откаже от плановете за победа над Москва чрез Киев

Конфликтът в Украйна няма да завърши, до момента в който Западът не се откаже от натрапчивата концепция да нанесе стратегическо проваляне на Русия посредством Киев, съобщи съветският външен министър в изявление за индонезийския вестник " Компас ".

" Защо въоръжената борба в Украйна не стопира? Отговорът е доста елементарен - тя ще продължава, до момента в който Западът не се откаже от проектите да резервира господството си и от натрапчивата мисъл да нанесе стратегическо проваляне на Русия с ръцете на киевските си марионетки. Засега няма признаци за смяна в тази позиция и виждаме по какъв начин американците и техните васали не престават трескаво да наливат оръжия в Украйна и да подтикват [украинския президент] Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога да продължава бойните дейности ", сподели пред вестника Лавров, представен от ТАСС.

Руският външен министър означи, че Западът пренебрегва самодейностите на разрастващите се страни, " в това число предложенията на индонезийския президент Джоко Видодо, който при визитата си в Москва на 30 юни 2022 година посочи нуждата от преустановяване на огъня, от филантропична помощ и продоволствена сигурност и изрази подготвеност да " откри връзка " сред водачите на Русия и Украйна ", написа Българска телеграфна агенция.

Лавров напомня, че за уреждането на украинската рецесия е приказвал при започване на юни и индонезийският министър на защитата. " Думите му обаче незабавно бяха посрещнати враждебно от Киев: " Сега не са нужни никакви медиатори ", добави той.

Киев отхвърли индонезийския проект от няколко точки, който включваше апел за основаване на демилитаризирана зона, като още веднъж съобщи, че Русия би трябвало да изтегли войските си от Украйна, напомня Ройтерс.

Лавров дойде през днешния ден в индонезийската столица Джакарта, с цел да взе участие в срещи, свързани с Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН). Визитата му ще продължи до 14 юли. Очаква се той да вземе присъединяване в годишната Източноазиатска среща на върха, както и в Регионалния конгрес на асоциацията в петък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР