Конфликтът в Украйна може да продължи месеци, дори години, заяви

...
Конфликтът в Украйна може да продължи месеци, дори години, заяви
Коментари Харесай

Лондон: Конфликтът в Украйна ще трае месеци, дори години

Конфликтът в Украйна може да продължи месеци, даже години, съобщи в неделя английският вицепремиер Доминик Рааб и добави, че интернационалните съдружници би трябвало да показват " стратегическа устойчивост ", с цел да е несъмнено, че съветският президент Владимир Путин ще се провали, съобщи Ройтерс.

" Нашата задача е с нашите съдружници да подсигуряваме, че Путин ще се провали в Украйна, а това ще отнеме известно време - приказваме за месеци, в случай че не за години ", означи вицепремиерът в изявление за телевизия Скай Нюз.

Рааб сподели още, че приказките за повишена заплаха от това Русия да употребява нуклеарно оръжие при нашествието си в Украйна са рискова политическа реторика. Така той отговори на въпрос на публицист от телевизия " Скай нюз " за допустима нуклеарна ескалация от страна на Кремъл.

Той дефинира изявленията на Путин за повишената нуклеарна опасност като " изразителност на ръба " и добави, че това е отклонение на вниманието от същинските проблеми, а точно - противозаконното навлизане в Украйна, което не върви по проект.

Доминик Рааб изказването на Путин от събота, че западните наказания към Русия са равносилни на оповестяване на война.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР