Конфликтът в Източна Европа подсилва авторитета на Еманюел Макрон, който

...
Конфликтът в Източна Европа подсилва авторитета на Еманюел Макрон, който
Коментари Харесай

Войната в Украйна прави Макрон фаворит на изборите във Франция

Конфликтът в Източна Европа укрепва престижа на Еманюел Макрон, който изпреварва още повече главните си съперници , съгласно последното изследване на Ipsos-Sopra Steria за " Le Monde ". Той освен води в изследванията, само че и усилва разликата с главните си съперници, а точно двамата крайнодесни кандидати, Марин Льо Пен и Ерик Земмур. Войната в Украйна и контузията, която тя предизвиква измежду гласоподавателите, играят забележителна роля в тази динамичност.

В изследването са интервюирани 13651 души. Намерение за гласоподаване на първи тур от тях са декларирали 8 585 души. П роучването е извършено от 24 до 27 февруари, при започване на съветската атака в Украйна, събитие, което затруднява провеждането на акция , към този момент наранена от пандемията Covid-19 и здравните ограничавания. За по-малко от седмица доверието към Еманюел Макрон се покачва с 4 пункта. То варира от 26,5% до 30,5%. Неговите директни съперници губят доверие измежду френските гласоподаватели: Марин Льо Пен губи един % (14,5% доверие), Ерик Земмур, е с два % спад (13%,) и Валери Пекрес, също пада с един пункт(11,5%).
 Макрон предлага нов европейски проект за резистентност за последствията от войната
Макрон предлага нов европейски проект за резистентност за последствията от войната

В рамките на Двадесет и седемте са почнали полемики за основаване на нов съвместен фонд допустимо най-скоро, с цел да поеме шока от войната

За двамата крайнодесни претенденти, предходната им поддръжка за Владимир Путин изяснява тази тежка загуба. В противоположния завършек на политическия набор Жан-Люк Меленшон усилва доверие с 0,5 % и доближава 12%.Война на прага на Европа, пандемия, която към момента не е завършила. Контекстът е невиждан в навечерието на президентските избори във Франция. По този метод тази поредност от рецесии ускорява изходящия бонус, който към този момент разреши на Еманюел Макрон да бъде доста по-напред от останалите претенденти. Разбира се, нещата към момента могат да се трансформират. Въпреки това, напредъкът, с който се радва Макрон, се усилва. В началото на март евентуалният му резултат е два пъти по-висок от този на главния му съперник Марин Льо Пен ,като отдалечава Ерик Земмур от борбата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР