Конфликтът в Близкия изток не може да продължи вечно. Това

...
Конфликтът в Близкия изток не може да продължи вечно. Това
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: Радикализмът в Близкия изток ще продължи до три месеца още

Конфликтът в Близкия изток не може да продължи постоянно. Това не са конфликтите в Украйна. Тези хора нямат запас за толкова. Този коментар направи арабистът проф. Владимир Чуков в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " .

" Обикновено най-дългата до момента война сред “Хамас " и Израел беше 30 дни 2014 година А в този момент 140 дни, това е прекомерно огромен интервал. Не може да продължи още дълго време, тъй като това са дребни територии, дребни страни, доста коренно. Но този радикализъм ще продължи, съгласно мен, може би месец, два, три. Имат те един краен срок, краен период, най-малко съгласно по-разширения вид на Бени Ганц, юни месец. Защо? Защото през ноември са американските избори. 

По думите му Израел и " Хамас " компактно зависят от външни фактори: " А сега виждаме, външните фактори са в противоположна посока, приказвам най-много за страната Израел. Правителството на Джо Байдън, което даже наложи наказания върху четирима заселника, публично съобщи, че политиката за основаване на кибуци в Западния бряг, не е политиката на Съединени американски щати. Тук в България малко се разбра за какво той наложи наказания на четирима заселника ", разяснява Чуков.

Той изрази подозрения, че актуалното държавно управление в Израел ще падне: " Съмнявам се, тъй като Бенямин Нетаняху е човек доста интензивно работи за личната си политическа кариера. И сега, в който той падне от този пост, ще има проблеми с правораздаването. Законът го видоизмениха по метод, по който той няма да има този имунитет, който имаше преди. Така че той ще гледа да балансира и ще гледа да остане допустимо най-дълго време. Но публичното мнение си е публично мнение, Израел е демократична страна. в момента Бени Ганц е безусловно медиен и по-скоро рейтингов водач. При последващи парламентарни избори в Израел, той има утвърждението на повече от 50% от израелците да бъде премиер-министър ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР