Конфликтът между основателя на политическа партия Средно европейска класа (СЕК)

...
Конфликтът между основателя на политическа партия Средно европейска класа (СЕК)
Коментари Харесай

Конфликтът между Константин Бачийски и Георги Манев се задълбочава

Конфликтът сред създателя на политическа партия Средно европейска класа (СЕК) Георги Манев, и почетен ръководител сега, както и сегашния ръководител Константин Бачийски се задълбочава.  Само пред „ Днес България “ Манев разкри, че водачът Константин Бачийски се е възползвал от служебното си състояние и е кадрувал, тъй че негови хора да заемат висши държавни постове.

 

По думите на Манев един от хората, които е назначен през Бачийски е някогашният заместник-министърът на Министерство на вътрешните работи Ангел Симеонов. Той зае поста през 2022 година, когато министър председател беше съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.  Припомняме, че Симеонов е бил редица години на управителни длъжности в ОДМВР – Бургас, само че не и шеф на дирекцията. Как тогава става министър?

 

Пак през 2022 година, Георги Събев, някогашен шеф на Южно – български морски учебен център оглавява Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “  – ДПБИ за цяла България, отново с лобирането на Бачийски. Тогава, медийното пространство се появиха фотоси със Събев и Коцето.

 

Друг кадър на Константин Бачийски е регионалният шеф Пламен Янев.  Не е загадка за никого, че Янев е член на управлението на СЕК и е персонално предложение на Коцето. Да напомним, че против Янев, в самото му стъпване в служба, имаше подписка от 35 общински съветника от всички политически субекти в Община Бургас за отстраняването му. Тогава Пламен Янев си разреши да направи политическо изявление в Оценка за съвместимост на град Бургас, а в това време, е в качеството си на държавен служител – регионален шеф.

 

Георги Манев добави:

„ Важно е да отбележим, че отново, с помощта на Константин Бачийски, Стефан Петров – Машината беше назначен в ИАРА – Бургас. За тези, които не го познават, дано да споменем, че той е лежал 4 години в затвор, с престъпно досие, само че все пак, е назначен на държавна работа. “

На въпрос на „ Днес България “ има ли Бачийски връзка със абсурда с Агенция „ Митници “, заради околните си връзки с някогашния министър на Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков, Манев отговори:

 

„ Преди две години Константин Бачийски, като народен представител на Политическа партия за пръв път, както и Стефан Петров – Машината и други доближени до него, бяха в Свиленград, към месец неизвестно заради какви в действителност и юридически аргументи с „ благородната цел “ да осъществят надзор върху работата на чиновниците от Митническия пункт. Георги Манев споделя, че след диалог с Костантин Бачийски и на въпрос „ Какво вършиме там? “, водачът на СЕК е дал отговор, че е съдействал за разтоварването в Турция на двата кораба с газ, откакто бе преустановен договорът с „ Газпром “. Да напомним, че тези танкери бяха с 30% по-висока цена от тази на „ Газпром “. Тогава не се знаеше дали в действителност не бе отново съветска газ.

 

И това не е всичко. Георги Манев е получил сигнал за вероятно митническо нарушаване по член 42 Вътрешно-общностна доставка по Закона за митниците от страна на компютърната компания „ КОМАКС “ ООД, за която твърди, че е на Константин Бачийски.

 

Г-н Манев, в АПИС в „ КОМАКС “ ОДД не излиза името на Константин Бачийски, от кое място сте сигурен, че е негова?

„ Аз персонално съм поръчител на „ КОМАКС “ за 1 млн. евро. Пред нотариуса към момента стоят подписите и на двама ни. Ако е по този начин се оказва, че ме е измамил. Това обаче не значи, че Бачийски не носи отговорност, както към мен, по този начин и за възможни митнически нарушавания към страната. Доколкото знам сметката на компанията е изпразнена и не са ми освободени парцелите, с които съм подсигурил заема. Ако се окаже, че сигналът, който ми е изпратен до бургаски Общински съвет от Георги Тодоров с адрес гр. София, ул. „ Г. Наджаков “ №1 за нарушаване на Митнически режим 42 и корист с Данък добавена стойност, ще сезирам прокуратурата. Лично аз не го имам вяра и по тази причина сега си върша свое вътрешно следствие, с цел да съм сигурен, че подавайки сигнала в Прокуратурата, не е клюка, а справедлива истина. “

Прилагам ви и самия сигнал.

Автор: dnesbulgaria.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР