Конфликтът между Израел и Хамас се задълбочава. Израелският премиер Бенямин

...
Конфликтът между Израел и Хамас се задълбочава. Израелският премиер Бенямин
Коментари Харесай

Отношенията между Израел и ООН са достигнали най-ниското си ниво за всички времена

Конфликтът сред Израел и Хамас се задълбочава. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че Израел ще продължи войната си в Газа, до момента в който не реализира победа против Хамас. Коментарите му идват ден откакто Общото заседание на Организация на обединените нации одобри резолюция, изискваща преустановяване на огъня. Отношенията сред Израел и Организация на обединените нации са достигнали най-ниското си равнище за всички времена, до момента в който боевете не престават да бушуват в палестинския анклав. Ръководителят на групировката Исмаил Хания съобщи, че е отворен за всяка самодейност, която може да постави завършек на израелската експанзия, само че добави, че не може да има такова съглашение, което да изключва Хамас.
Тази война ще бъде тежка. Но желая да отбележа, че всички виждаме началото на пречупването на Хамас.
Бенямин Нетаняху - министър-председател на Израел

Ден откакто президентът Джо Байдън съобщи, че Израел губи интернационална поддръжка поради " безразборните си бомбардировки ", Белият дом се опита да се отдръпна от забележките си, заявявайки, че Вашингтон към момента мощно поддържа Израел във войната му с " Хамас ". Говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби показа, че мненията на Байдън отразяват " угриженост ", която администрацията има от известно време. От своя страна израелският министър на защитата Йоав Галант призна разликите в мненията със Съединените щати за военната интервенция на Израел в Ивицата Газа.
Мисля, че от Вашингтон няма да спрат да ни оказват помощ. Те желаят нашия триумф и ние сме наясно, че би трябвало да го създадем, като вземем поради техните потребности и без да се отхвърляме от задачите на войната.
Йоав Галант, министър на защитата на Израел

Междувременно нощната стихия утежни изискванията за стотици хиляди палестинци, които са напуснали домовете си. Проливни дъждове са наводнили спонтанните бежански лагери, а мощните ветрове са отнесли стотици палатки.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР