Конфликтът между хората и дивите животни ескалира в Южна Кения.

...
Конфликтът между хората и дивите животни ескалира в Южна Кения.
Коментари Харесай

В битка с природата: Шест лъва са убити само за ден

Конфликтът сред хората и дивите животни ескалира в Южна Кения. През миналата седмица там са били убити 10 лъва. Като животите на шест от тях са били отнети в един ден, показват от локалната работа за дивата природа KWS.

Това е „ извънредно огромен брой лъвове, които би трябвало да бъдат убити едновременно “, разяснява представител на KWS пред CNN.

Природозащитници оповестиха убийството на един от най-старите лъвове в Африка по-рано. Лункиито беше погубен на 19-годишна възраст, откакто се беше осмелил да излезе от предпазена зона и да влезе в кошара за добитък.

Царят на животните търсел храна

Кения претърпява най-голямата си суша от 40 години. Шестте лъва, които са починали в събота, са умъртвили 11 кози и едно куче, сподели KWS в прессъобщение в събота.

Убитите лъвове са били част от екосистемата на окръг Каджиадо, биосферен резерват на ЮНЕСКО, който се намира покрай планината Килиманджаро.

KWS организира среща с локалните поданици и държавни чиновници, с цел да обсъдят последните убийства.

„ Дискусиите бяха съсредоточени върху изследване на способи за минимизиране на риска от спор сред хора и диви животни, в това число създаване на системи за ранно предизвестие, които да предизвестяват общностите за наличието на диви животни наоколо до тях “, споделят от организацията.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР