Конфликтът и конфронтацията не са в интерес на никого. Това

...
Конфликтът и конфронтацията не са в интерес на никого. Това
Коментари Харесай

Китайският президент пред Байдън: Да проявим отговорност и да положим усилия за мир

Конфликтът и борбата не са в полза на никого . Това е декларирал китайският президент Си Дзинпин по време на видео диалог с президента на Съединени американски щати Джо Байдън , заяви CNN, като се базира на китайските държавни медии.

„ Отношенията сред две страни не трябва да стигат до стадия на военна борба. Конфликтът и борбата не са в полза на никого. Мирът и сигурността са най-ценните съкровища на интернационалната общнос т “, е декларирал Дзипин.

Съобщава се също, че китайският президент е декларирал пред Байдън, че Съединени американски щати би трябвало да поемат своите интернационалните отговорности и да положат старания за международния мир . „ Като непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и двете най-големи стопански системи в света, ние отговаряме освен за развиването на връзките сред Китай и Съединени американски щати по верния път, само че би трябвало да поемем нашите интернационалните отговорности и да поставим старания за международен мир и успокоение “, е декларирал още Си Дзипин.

Разговорът сред двамата международни водачи стартира в 13,03 ч. по Гринуич и е траял час и 50 минути , заяви Белият дом. Той се случва единствено дни откакто стана ясни, че Съединени американски щати са придобили по дипломатически пъти информация, че Китай е изразил подготвеност да даде на Русия поискана военна и финансова помощ за войната против Украйна. Все още не е ясно дали Китай има намерение да даде на Русия тази помощ, споделиха американски чиновници, осведомени с разузнаването.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР