Конфликт със САЩ би бил катастрофален“, заяви китайският министър на

...
Конфликт със САЩ би бил катастрофален“, заяви китайският министър на
Коментари Харесай

Китай: Конфликт със САЩ би бил катастрофален

„ Конфликт със Съединени американски щати би бил пагубен “, съобщи китайският министър на защитата Ли Шанфу на срещата " Диалог Шангри-Ла " в Сингапур.

„ Светът е задоволително огромен, с цел да може Китай и Съединени американски щати да порастват дружно “, сподели още китайският министър.

„ Китай и Съединени американски щати имат разнообразни системи и се разграничаваме по още доста неща. Въпреки това не трябва да ни пречи да търсим обща почва и общи ползи, въз основата на които да градим двустранните си връзки и да задълбочаваме съдействието “, посочи Ли Шанфу.

„ Няма никакво подозрение, че сериозен спор или борба сред Китай и Съединени американски щати ще бъде непостижимо злополучие за света “, сподели още китайският министър, осведоми Българска телеграфна агенция.

Отношенията сред Вашингтон и Пекин са обтегнати поради различия по доста въпроси, в това число по тайванския въпрос, по въпроса с териториалните разногласия в Южнокитайско море и поради рестриктивните мерки за износа на полупроводници, въведени от президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

Американският министър на защитата Лойд Остин разкритикува през вчерашния ден Китай за това, че отхвърля да води договаряния на равнище отбранителни ведомства и въоръжени сили, което съгласно Остин пречи на превъзмогването на разликите сред двете страни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР