Конфликт на интереси е сложил край на кариерата на Витомир

...
Конфликт на интереси е сложил край на кариерата на Витомир
Коментари Харесай

Кошлуков изрита Витомир Саръиванов като куче от БНТ

Конфликт на ползи е поставил завършек на кариерата на Витомир Саръиванов в Българска национална телевизия, дочу HotArena. Едва година откакто стана началник на спорта в държавната медия той се раздели с поста си, изритан като куче от новия общоприет шеф Емил Кошлуков. Говори се, че причина за това е шоуто „ Спортисимо ”, стартирано персонално от него в публичния ефир. Саръиванов бе негов продуцент, което значи, че е прибирал пари за всеки излъчен епизод.  

Фродо, както от много време назовават Саръиванов поради приликата му с основния воин от „ Властелинът на пръстените ”, си потегли с подвита опашка от телевизията-майка малко откакто бе оповестено, че спортните публицисти там минават под управлението на сътрудника му Сашо Йовков. В изявление за „ Уикенд ” последният разгласи, че Саръиванов не е уволняван. Самият той споделил, че избира да си тръгне, откакто договорът му изминал в края на юли. Според източници на „ Уикенд ” обаче Вито е бил скъсен, тъй като генералният шеф Кошлуков решил, че към този момент няма потребност от него. „ Той на процедура остана без работа, откакто Сашо Йовков зае мястото му като началник на спорта, а предаването му „ Спортисимо ” бе свалено от ефир. За да намерят нещо, поради което да взима заплата, трябваше да уволнят някой различен ”, настояват осведомени.

Още когато пое Българска национална телевизия, Емил Кошлуков разгласи, че малкия екран е на алено. Затова се налагали съществени съкращения. Първото, което направи, бе да разпореди пиара на външна компания и да се освободи от целия отдел. Второто – да смъкна от ефир скъпите излъчвания „ Стани богат ” и „ Спортисимо ”. За първото се приказва, че коствало по 22 бона на епизод, а за второто – по 5 бона, които обаче оставали неоправдани, тъй като рейтингът му бил пагубно невисок. Продуцент е една от компаниите на Витомир Саръиванов, което значи, че част от тези 5000 лв. на епизод би трябвало да са влизали персонално в неговия джоб. В същото време той е бил в управлението на Българска национална телевизия, за което също следва да е взимал заплата. „ Това не е ли спор на ползи? ”, чудят се от дълго време хората в държавната телевизия. Много от тях са удовлетворени, че „ Спотисимо ” стопира да се излъчва, а дружно с него довиждане с Българска национална телевизия си взе и продуцентът му.

Фродо се чудел къде да търси работа. По обучение той е правист, само че цялостен живот е изкарвал хляба си на дребния екран. На фона на сполучливата му кариера до момента за него и околните му било потрес, че сега всички порти се затваряли под носа му. Миналото лято Вито се раздели с Би Ти Ви, където изкара 2 години като един от шефовете на спорта, само че по необявени и до през днешния ден аргументи договорът му бе преустановен. Прехвърли се в Българска национална телевизия, където бе допреди месец. Работил е и в Нова, където обаче надали го чакат назад с отворени прегръдки.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР