Конфискуваха колата на семейство от Гоце Делчев, въпреки че съпрузите

...
Конфискуваха колата на семейство от Гоце Делчев, въпреки че съпрузите
Коментари Харесай

Как едно семейство остана без кола: Свалиха ни като престъпници и конфискуваха колата!

Конфискуваха колата на семейство от Гоце Делчев, макар че съпрузите са я закупили законно в Германия. На влизане от Гърция фамилията изпаднало в потрес, когато граничните управляващи ги свалили и им обяснили, че задържат автомобила, тъй като се търси, поради лизингова машинация в Словакия.

Отчаяните съпрузи се прибрали на стоп, а причините, че колата е тествана от управляващите в Германия, платена и законно записана в България - блъснали на камък. Последвалите събития вкарали пострадалите в неуместни завършения.

Преди 2 години Петър Майсторов закупува автомобил в Германия. Преминава няколко граници навръщане към България. В КАТ – Гоце Делчев изискват всички документи по закупуването и издават талони на притежателя.

" Реално станах притежател на автомобила. Две години и няколко месеца го карам. Минаваме няколко пъти границата с Гърция. В един миг на 23 юли се прибираме от фамилна отмора в Гърция и ни задържаха на контролно-пропусквателен пункт " Илинден ". Казаха ми, че на 12 юли автомобилът е бил разгласен за търсене. Свалиха ни като нарушители и конфискуваха колата ", уточни Майсторов пред NOVA.

От Министерство на вътрешните работи изпращат писмо с пояснение към Майсторов, че човек от Словакия е купил от лизингова компания автомобила, дерегистрирал го е и същия ден го е записал още веднъж, само че в Германия. 

" Направихме няколко опита да се свържем с компанията, която ни продаде колата. Първият беше сполучлив. След като схванаха защо става въпрос, стопираха да си подвигат телефона. Изпратили сме публично с юрист писмени пояснения на формален имейл, само че отговор няма ", добави той.

" Нямам никаква публична информация какво се случва с моя автомобил. Г-н Министър по Конституция Ваше обвързване е да пазите имуществото на българските жители. В този случай, освен че не се пази, само че ми лишиха колата ми. Призовавам всички институции да се свършат работата ", прикани Майсторов.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР