Конференция по европредседателството мина съвсем по български - алкохол, парти

...
Конференция по европредседателството мина съвсем по български - алкохол, парти
Коментари Харесай

7 чалга хитове, с които да посрещнем евро младежите

Конференция по европредседателството мина напълно по български - алкохол, празненство с полуголи дами и апели за размножаване. Евромладежите били скандализирани, в никакъв случай не са виждали по този начин да се харчат европари, а от безплатния корав алкохол не съумели да си свършат работата на идващия ден. Ние обаче твърдим, че таман сходно чалга посрещане би могло да предизвика незаменими и непосредствени знания за българската среда - нали няма по-важно за едно председателство от размяната на културни практики? Ето кои са 7-те песни, които би трябвало да прозвучат с гръмък превод в ушите на евро младежите, с цел да могат да придобият най-дълбинни знания за българската народопсихология.
1. Дует Симпатяги - " За милиони няма закони "
Кратко въвеждане в правораздавателна ни система. Евро младежите биват подготвени в избрани правосъдни симетрии - за милиони няма закони и за кокошка няма амнистия. Песента внушава трайна юридическа обстановка, с която е добре да са наясно, до момента в който са тук. Може да се комбинира с репортажи за ареста на Иванчева, в случай че инцидентно не са го видели по този начин или другояче на улицата за трите часа експозиция пред минувачите.
2. Южен вятър - " Батальонът се строява "
Евро младежите биват подготвени в избрани казармени безредици, изпитвани от тукашните младежи, на които изобщо не им пречи да ги изпитват, макар че в никакъв случай не са ходили в казарма. Песента основава поклонение към дисциплината, стоманените порядки, само че и насладата и свободата от уволнението.
3. Тони Стораро - " Милионерче "
Песен, с която нашите младежи могат да приканят сътрудниците си към по-голяма интензивност на харчовете. Милионерче, не се подигравай ти, давай, давай, бръкни по надълбоко, пее Тони Стораро, а смисълът е явен: с този рефрен подканяме гостите си от Западна Европа (кандидат милионерчета, за какво другояче да се занимават с ЕС) да не бъдат толкоз стиснати, да се бръкнат малко и да поизхарчат туй-онуй в името на хубавото празненство. Имаш пари, давай, давай - какъв по-категоричен метод да се помолят чужденците да влагат в бг лайфстайла и да се бръкнат за салфетки в дискотеката. Възможно е Милионерче да се нуждае от известна интродукция - българският списък от сходна тема е бездънен. Тигре, тигре, и Мъни, Мъни са добър вид.
4. Галин - " Селската баня "
Евро младежите, към този момент понаучили това-онова, последователно се гмурват в дълбините българския начин на живот. Крайно време е да научат, че имаме ария, която възпява къпането - още Чърчил е забелязал, че има нещо подозрително в народ, който си честити банята, дано продължим да вършим усещане със същото. Този химн на хигиената би могъл да обогати познанията на европейските младежи за тукашните порядки и да ги индоктринира в избрани привички. Песента с изключение на всичко покрива всички условия за институционалност - един след различен се появяват попа, кмета и кметицата, светата троица на българското село, които се сапунисват поредно, давайки управленчески образец на популацията.
5. Амет - " Белгийски вечери "
Ето какво пее Амет: Ходя си по прозорците, пръждосвам се тук и там, доста скъпо бе, братче, по какъв начин не ги е позор ". Верно, по какъв начин не ги е позор? Няма по-добър метод да се изясни амбивалентното отношение към Европа. Попаднал в сърцето на остарелия континент, Амет изживява по едно и също време удивление към магазините (вж. Джамовете), само че в това време претърпява балкански ступор пред цените - всичко хубаво, само че доста скъпо бе, братче. Евромладежите ще се допрян до тези фини любовноомрази, love-hate relationship, връзки, от които попадналия в Европа безпаричен и по гаврошовски омаян от блясъка на витрините българин страда.
6. Валдес - " Жега "
Тук към този момент евромладежите влизат в най-дълбинните показа за власт. Евала на холдинга и три години аз поред, ще съм в столицата кмет. Жегата, блъснала центъра на София е по едно и също време климатично събитие и някаква напечена властова обстановка, в която текат пари като река, отпушена от мутренските времена. Какъв по-добър метод да се европредседателства?
7. Радо Шишарката - " К**ви, довиждане "
Тази е на изпращане. След сполучливо извършени десетки сеанси по европредседателството, е време високите ни посетители да си тръгнат. Няма към този момент джипове, джетове, компаньонки, питейни заведения, довиждане. Усвоихме едни пари както ние си знаем, пък в случай че ви е харесало, елате отново. Тоя път на Слънчев бряг.

Автор : Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР